A Bakony néphagyományaival ismerkedtek a Weöres-iskolások


2013-01-30 18:47:09  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Bakony néphagyományaival ismerkedtek a Weöres-iskolások főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola fontosnak tartja, hogy diákjai megismerkedjenek a különböző ünnepekkel és a tájegységekkel. Ezért a tavalyi évben a jeles napokkal, az idei tanévben pedig a különböző tájegységekkel foglalkoztak az alsós osztályok havi egy-egy alkalommal.
Véseiné Kárpáti Ágota, az alsós munkaközösség vezetője érdeklődésünkre elmondta, az előző félévben a Rábaközt, míg most januártól a Bakonyt, mint tájegységet ismertetik meg közelebbről a diákokkal.
- Ma délelőtt az alsósok különböző érdekes órákon keresztül nyerhettek bepillantást a Bakonyba, ahol élünk. Az egyes foglalkozások alkalmával betekintést kapnak az adott tájegység néphagyományaiba, ételeibe, tánc-és zenevilágába, valamint építészetébe is. A tanítók színes programokat állítottak össze a diákoknak, akik örömmel vettek részt az órákon. Voltak, akik táncokat, énekeket tanultak, de színeztek, kirakóztak, olvastak Sobri Jóskáról és a betyárvilágról is a tanulók - foglalta össze az alsós munkaközösség vezetője.
A kötetlen délelőtti program keretein belül az interaktív tábla segítségével rengeteg izgalmas játékban vettek részt a tanulók.
Dragos Gergő 4. osztályos diák elmondta, hogy nagyon szereti ezeket a délelőtti foglalkozásokat, nagyon jó énekelni, táncolni, kézműveskedni.
- Élvezem a közös játékokat, miközben megismerkedünk a többi osztály tanítójával és tanulóival - tette hozzá a kisfiú.
A program márciusban folytatódik, amikor is a bakonyi népi ételek, építészeti stílusok lesznek terítéken az intézményben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!