Üléseztek a nemzetiségi önkormányzatok


2013-01-30 18:45:11  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Üléseztek a nemzetiségi önkormányzatok főképe
A város mindhárom nemzetiségi önkormányzata ülésezett ma a délután folyamán a régi-új Városháza első emeleti tárgyalótermében.
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ), a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (PVCNÖ), majd pedig a Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat (PÖNÖ) is elfogadta a Pápa Város Önkormányzatával kötött együttműködési megállapodás módosítását. Ennek értelmében a város a nemzetiségi törvény előírásai szerint alkalmanként irodahelyiséget biztosít a nemzetiségi önkormányzatok működéséhez. Ez az irodahelyiség a jövőben a régi-új Városháza első emeleti tárgyalóterme lesz.
A PNNÖ emellett – a köznevelési törvény megváltozásához igazodva – támogatta, hogy a Munkácsy Mihály Általános Iskola német nemzetiségi tagozatának az egész városra kiterjesszék a beiskolázási körzetét, valamint hozzájárult a németül is nevelő óvodák német elnevezéséhez.
A Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat tanácskozásán a képviselők kijelölték a PÖNÖ következő rendezvényének időpontját: február 23-án 15 órakor a Pedagógus Művelődési Házban Lázár Imola képzőművész tűzzománc képekből álló kiállítása nyílik meg. Az erdélyi örmény művész érdekesnek ígérkező tárlata a tervek szerint egy hétig lesz majd látható.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!