DK: Európai Magyarországot! Demokráciát, biztonságot, fejlődést! - elkészült a program


2013-01-30 15:19:11  | cikk: mo  | 


DK: Európai Magyarországot! Demokráciát, biztonságot, fejlődést! - elkészült a program főképe
Az új országgyűlés építse újjá a demokratikus jogállamot, állítsa helyre a piacgazdaság garanciáit, biztosítson elsőbbséget az oktatásnak, javítsa a társadalmi esélyegyenlőség feltételeit és erősítse meg hazánk európai elkötelezettségét – címszavakban e sarokpontokat tartalmazza a Demokratikus Koalíció múlt szombaton elfogadott pártprogramja. Többek között erről tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt a DK helyi, választókerületi szervezete.

Kerecsényi Zoltán arról számolt be, az „Európai Magyarországot! Demokráciát, biztonságot, fejlődést!” címet viselő program kivonatát – melyben 33 pontban foglalják össze a legfontosabb irányelveket – a helyi szervezetek juttatják el a választópolgárokhoz, mind Pápán, mind pedig a kistérségben.
- A múlt szombati, II. kongresszus nyilvánvalóvá tette, hogy hazafias kötelezettség az ellenzéki erők összefogása, amely nélkül nincs esély a jelenlegi hatalom leváltására. A pártelnök a március 15-ei nemzeti ünnepre közös fellépést, ellenzéki erődemonstrációt javasolt – hangzott el a sajtótájékoztatón.
A megmozduláshoz kapcsolódva a DK választókerületi szervezete a pápai ellenzéki oldal demokratikus képviselőit megemlékezésre várja a nemzeti ünnep előestéjén, a Kossuth-szoborhoz – így közösen demonstrálva az összefogás szükségességét – tette hozzá a választókerületi elnök.

Kerecsényi Zoltán tájékoztatott arról is, pénteken lesz a köztársaság emléknapja. Az Országgyűlés 1946. február 1-jén fogadta el a Magyarország államformájáról szóló 1946. évi I. törvényt. Ennek emlékére 2005-ben a Magyar Köztársaság kormánya február 1-jét a köztársaság emléknapjává nyilvánította.
- A DK alapító nyilatkozatában, a múlt szombati kongresszuson elfogadott alapszabályában a köztársaság értékeinek jelentős részt szentelt, többek közt annak, hogy a köztársaság az egymás iránt érzett felelősséget, az emberi méltóság megóvását is jelenti. Az újesztendő első hónapjában újabb adományokat, közel húsz zsák ruhát gyűjtött össze karitatív csoportunk, melyeket pénteken, a köztársaság napja alkalmából ismét városi hajléktalan embertársainknak és egy vidéki szegény családnak fogunk átadni – fogalmazott a választókerületi vezető.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, a DK minden hónap utolsó péntekén, délutánonként a Kossuth-szobornál várja a pápaiakat személyes konzultációra, ezenkívül több fórumot szerveznek vidéken a párt programjának ismertetése céljából. Kerecsényi Zoltán hozzáfűzte, az így szerzett tapasztalatokból kívánják felépíteni a DK választókerületi programját 2014-re.

A helyi pártvezető megjegyezte azt is, a múlt heti pártelnöki látogatás sikeres volt, Gyurcsány Ferencet pozitívan fogadták Pápán.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!