Külföldi munkát ígért a csaló


2013-01-30 10:56:41  | cikk:  | 


Őrizetbe vette, majd indítványozta előzetes letartóztatását január 28-án a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya annak a 38 éves kemeneshőgyészi férfinek, aki több mint tíz pápai és Pápa környéki lakostól csalt ki pénzt még tavaly decemberben külföldi munka ürügyén.

A gyanúsított a schwehati repülőtér csomagválogató munkatársának adta ki magát. Azt állította, hogy a munkahelyén több állás is megüresedett a közelmúltban, ahova Pápa környékéről keres dolgozókat, mivel együtt kiutazva jelentősen csökkenthető az útiköltség. A munkalehetőséget olyan életszerűen adta elő a sértetteknek, hogy ők saját ismerősi körükben is folytatták a toborzást. A munkára jelentkezőknek személyazonosító okmányaik fénymásolatát, valamint önéletrajzukat kellett átadniuk, pénzt pedig az önéletrajz fordítása címén csalt ki tőlük. Ennek díja nem volt egységes. Volt, akiktől „csak” 5.000 forintot kért, de többen 7.000 és 12.000 forintot adtak át neki a külföldi munka reményében. Egy pápai fiatalembernek pedig az ausztriai Swarovski gyárban ígért munkát, amiért 28.000 Ft-os közvetítői díjat vett át.

A károsultak akkor fogtak gyanút, amikor a férfi folyamatosan elhalasztotta a kiutazás napját, és a beígért rövid határidőn belül nem kapták meg az állást.

A gyanúsított nem volt ismeretlen a nyomozók előtt, ugyanis a tavalyi évben már egy szomszédos kapitányság is folytatott ellene büntetőeljárást hasonló módon elkövetett csalások miatt.

A Rendőrség kéri, hogy akiket a középkorú férfi a közelmúltban szintén megkárosított, jelentkezzen a Pápai Rendőrkapitányság ügyeletén, vagy hívja a Pápai Rendőrkapitányságot a 06/89/313-011-es telefonszámon, illetve a 107-es segélyhívó számon.

Képek:

nincsenek képek