Pályázati fórumot tartottak a Városházán


2013-01-29 20:12:18  | cikk: mo  | 


Pályázati fórumot tartottak a Városházán főképe
Az Új Széchenyi Terv keretében kiírt pályázatok koordinálása, népszerűsítése és a projektekkel kapcsolatos tanácsadás érdekében 2011 nyarán jött létre a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft., amelynek Veszprém megyei irodája 2011 novemberében kezdte meg működését. Az iroda fejlesztő tanácsadói folyamatos segítséget nyújtanak az aktuális pályázati kiírásokkal kapcsolatban, ezenkívül szakmai fórumokat szerveznek az iroda tevékenységének és a pályázati konstrukciók megismertetése érdekében. E gondolatok jegyében szervezték meg ma délután azt a pályázati fórumot, melyen Madarasiné Prágai Krisztina és Varga András József fejlesztési tanácsadók a mikro-, kis- és középvállalkozások vállalkozás- és telephely-fejlesztési pályázatairól, valamint a vállalkozások, egyesületek, nonprofit szervezetek és önkormányzatok számára meghirdetett aktuális energetikai pályázati kiírásokról adtak tájékoztatást.

Varga András József elmondta, a jelenleg futó pályázati konstrukciók népszerűbbek a pályázók körében, mivel a megelőző időszakhoz kötődő kötelezettségvállalások bizonyos esetekben alacsonyabbak lettek. 
- Sokkal több az ügyfél, több, mint 10000 pályázatnál járunk például a kombinált mikrohitel-pályázat tekintetében, ez országos viszonylatban is rendkívül magas. Ez a lehetőség rendkívül jót tett a pályázási kultúrának, hiszen olyan vállalkozások is támogatásokhoz juthattak, amelyek korábban a relatíve nehezebb feltételek miatt nem jutottak forrásokhoz – fogalmazott a szakember.

A fejlesztési tanácsadó hangsúlyozta azt is, a Széchenyi Programirodák hivatása az Új Széchenyi Terv stratégiai céljainak megvalósulását előmozdító projektötletek támogatása, folyamatban lévő projektek szabályos megvalósításának elősegítése. A tanácsadók ellátják a pályázók helyben történő támogatását a források azonosításától egészen a projektek lezárásáig.
A cél az, hogy az Új Széchenyi Tervben foglalt prioritások helyi szinten megfelelő hangsúlyt kapjanak. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy tanácsadók segítséget nyújtanak a pályázóknak és a potenciális pályázóknak többek között az üzleti érdekeiknek leginkább megfelelő pályázati kiírás kiválasztásában, a pályázat beadásában, valamint amennyiben az elbírálás során vagy azt követően adminisztratív nehézség lépne fel, segítséget nyújtanak ennek megoldásában is.
 
A fejlesztési tanácsadók a projektötlet megfogalmazásától a pénzügyi elszámolás lezárásig a teljes pályázati folyamatot végigkísérik. Gyorsan és helyben, a pályázó székhelyére vagy telephelyére kiszállva nyújtanak segítséget; legyen szó akár a pályázati dokumentáció benyújtásáról, a szerződéskötési folyamat támogatásáról, vagy a szerződéskötést követően a pályázó adminisztratív kötelezettségei teljesítésének segítéséről.

Az aktuális pályázati kiírások megtekinthetők a Széchenyi Programiroda honlapján.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!