Sokan érdeklődtek a türrös nyolcosztályos képzés iránt


2013-01-29 19:33:21  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Sokan érdeklődtek a türrös nyolcosztályos képzés iránt főképe
A Türr István Gimnázium és Kollégiumban ma délután tartották a nyolcosztályos képzés iránt érdeklődő szülők és diákok számára a nyílt napot.  A szép számban megjelent szülőket Németh Zsolt iskolaigazgató köszöntötte, aki röviden bemutatta az intézményt, beszélt a felvételi eljárásról, a tanulmányi, az érettségi és a versenyeredmények sikereiről is.
- A nyolc évfolyamos képzést elsősorban olyan diákoknak ajánljuk, akik terveiben az szerepel, hogy a gimnázium elvégzése után egyetemre jelentkeznek. A nyolc évfolyamos képzésben kicsit más a pedagógiai program, mint a többi képzésben, nyolc évünk van arra, hogy felkészítsük a diákokat a felvételire, érettségire. A nyolc év alatt tökéletesen megismerjük tanulóinkat, így lehetőségünk van arra, hogy a tehetséget gondozzuk, a tanulókat a számukra legmegfelelőbb pályára irányítsuk. Intézményünkben 1992 óta működik újra a nyolcosztályos képzés hatalmas sikerrel - mondta Németh Zsolt.
- A képzésre február 15-ig lehet jelentkezni. Külön felvételi vizsga nincs, viszont egy ismerkedő elbeszélgetésre behívjuk a tanulókat. A jelentkezés a rendes felvételi eljárás keretében történik. Az általános iskolák értékelése alapján állítjuk fel a felvehető tanulók listáját, minden tantárgyat figyelembe véve - tette hozzá az igazgató.
A délután során a leendő ötödikesek játékos formában, az interaktív tábla segítségével ismerkedhettek a matematikával, valamint új osztályfőnökükkel, Kozma Zoltánnéval, aki majd az angolt és a történelmet fogja nekik tanítani.
Tapasztalataim szerint a diákok rendkívül érdeklődőek, motiváltak és szorgalmasak, tele vannak célokkal, ötletekkel egészen kicsi koruk óta. Az iskolába nyitottan és lelkesen jönnek. A tanulók általában nagyon jól érettségiznek, valamint sokan több nyelvvizsgát is szereznek az itt töltött évek alatt - mondta a tanárnő.
Megyeri Kenéz a Tarczy Lajos Általános Iskola tanulója. A kisfiú már nagyon várja, hogy a Türrbe járhasson, hiszen édesapja is itt tanít, testvére ide járt, valamint nagyon sok jót hallott már az intézményről, melybe több osztálytársával jönne együtt.
A felvételt nyert tanulók számára 2013. június 26-án lesz a beiratkozás.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!