Pápai fiatalok fogtak össze a kovásznai gyermekotthon megsegítéséért


2013-01-29 08:30:18  | cikk: mo  | 


Pápai fiatalok fogtak össze a kovásznai gyermekotthon megsegítéséért főképe
Nem sok példát láthatunk a városban arra, amikor ifjú titánok jótékonysági rendezvényt szerveznek egy-egy nemes cél érdekében. Időről időre beszámolhatunk hasonló akciókról, de lássuk be, a fiatal generációkat nem különösebben érdekli adott esetben nehéz sorsú gyermekek boldogulása. Másként van ezzel a Gopher Head és a Corvus zenekar, amelyek tagjai Varga Patrik ötlete nyomán elhatározták, hogy az egyik belvárosi szórakozóhelyen jótékony céllal lépnek a közönség elé. Patrik érdeklődésünkre elmondta, hétvégi koncertjükön egy adományládát helyeztek ki az Ördög Pincében, amelynek bevételét teljes egészében a kovásznai gyermekotthon javára ajánlották fel. Patrik beszámolt arról is, személyesen járt Kovásznán, az otthonban találkozott a gyermekekkel, akiknek a hétköznapi élet alapfeltételei adottak, de elkel a segítség. A zenekar basszusgitárosa megjegyezte azt is, nagyon kedves emberekkel találkozhatott az intézményben, ahol az otthon vezetője körbevezette őt az épületben, megmutatta a szobákat, a felszereléseket és a felújításra váró helyiségeket. Patrik szerint bár a határ elválaszt, mégis egy nemzet vagyunk, segítenünk kell – fogalmazott a zenekari tag. Az est folyamán több mint 20 ezer forint gyűlt össze a gyermekek javára.

A Gopher Head zenekar egyébként alig két éve alakult, tagjai a középiskolában ismerkedtek össze, kicsit képezték magukat zenei téren, mígnem úgy gondolták, a közönség elé állhatnak zenekarukkal. A Gopher Head a magyar rockélet nagyjainak slágereivel hódít a fiatalok körében, de vannak saját számaik is, melyek mindegyike Varga Patrikhoz köthető. A zenekar tagjai Csigi Ádám - ritmusgitár, Varga Patrik - basszusgitár, Hujber Ádám - ének, Rigler Ottó - dob és Radics Bence – szólógitár.

A Corvus együttes a '80-'90-es évek heavy metal slágereit játssza, a tagok 2006-ban álltak össze. Horváth Bálint, azaz Duli elmondta, nagy örömmel csatlakoztak Patrik ötletéhez, szívesen támogatták a kezdeményezést. A zenekar tagjai Kovács Dávid – ének, Szalai Ádám – ritmus-,szólógitár, Csonka Gábor – basszusgitár, Horváth Attila – dob és Horváth Bálint „Duli” - szólógitár.


Képek:

A Kovásznai Gyermekmosoly Alapítvány az erdélyi Kovásznán működő – Böjte Csaba alapította – Dévai Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ, az ott, valamint a településen és környékén élő rászoruló gyermekek támogatását tűzte ki célul. A Gyeremekvédelmi Központ 2006 óta működik az erdélyi településen, kizárólag adományokból, támogatók által nyújtott felajánlásokból biztosít meleg és barátságos otthont a rászoruló háromszéki gyerekeknek, akiknek nincsenek szüleik, vagy olyan rosszak a körülményeik, hogy nem tudnak gondoskodni róluk.

A Kolozsi Noémi és István által vezetett ház és az a szeretet, törődés, összefogás és elkötelezett felelősségvállalás, amellyel a gondjaikra bízott gyerekeket nevelik, már eddig is sok pápait ösztönzött arra, hogy amivel csak tudja, segítse őket. Ennek a segítségnek a hosszú távú biztosítása és rendszeressé tétele érdekében hívták életre az alapítványt, mely továbbra is várja az önzetlen segítőket.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!