Megőrizte hazai veretlenségét a Pápai Motax Autó KC


2013-01-27 12:35:49  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megőrizte hazai veretlenségét a Pápai Motax Autó KC főképe
Egy Sopronban elveszített rangadó után hazai közönség előtt igyekezett javítani a Pápai Motax Autó KC. A Siófok elleni összecsapás nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a korábban Pápán játszó Magyar Zoltánnal felálló Balaton-partiak igen kellemetlen ellenfél hírében álltak. A mieink klasszikus irányító nélkül vágtak neki a négy negyednek, hiszen a pápai csapat alapemberének számító Fülöp András csak a lelátóról figyelte az eseményeket, mint megtudtuk, a játékos előttünk nem ismert okok miatt határozatlan időre felhagyott a kosárlabdával. Vajda Balázs vezetőedző így változtatott a kezdő ötösöm, a házigazdák a Henrik, Rédei, Perger, Horváth, Feigl sorral kezdtek. Majd’ két perc kellett az első kosárhoz, melyet az első pillanattól kezdve agresszíven játszó siófokiak büntetőből szereztek, a mieink részéről Rédei szállította az első pontokat, aztán Horváth és Henrik kinti dobásaival pillanatok alatt nálunk volt az előny, Feigl a palánk alatt tarthatatlan volt, 29-17 volt az első negyedben az állás. A folytatásban sem változott a játék képe, a vendéglátók biztosan őrizték tíz pontos előnyüket, a kékben játszó siófokiak erejéből jobbára a reklamálásokra futotta, a nagyszünetben 48-33-as állást mutatott az eredményjelző. Nagyszünet után megint szórták a triplákat a pápaiak, Henrik után Ács keze kétszer sem remegett meg (63-47), a záró negyedre 11 pont volt a különbség a felek között (63-52). A negyedik negyedre csak a különbség mértéke volt kétséges, a győztes kiléte nem, Henriket továbbra nem tudták tartani, a Pápai Motax Autó KC megérdemelt győzelmet aratott 88-71 arányban.

Pápai Motax Autó KC – Siófoki Kosársuli 88-71 (29-17, 19-16, 15-19, 25-19)

Vajda Balázs: A számszerű eredmény nagy különbséget mutat, de a siófokiak erős csapattal érkeztek Pápára, így egy végletekig kiélezett mérkőzés volt. Ilyen csapattal, ilyen szerkezetben most játszottunk először, a hazai pályán nem tudtuk maximálisan kihasználni, a külső dobásaink annyira nem jöttek, mint amennyire szoktak, de nagyot küzdöttünk és megérdemelten nyertünk. A továbbiakban Fülöp András nem segít minket, sajnálom a döntését, mindent megteszünk, hogy ez a változás minél gördülékenyebben menjen végbe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!