Vereséggel kezdte az évet a Pápa-Damla KC


2010-01-08 20:35:06  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Vereséggel kezdte az évet a Pápa-Damla KC főképe
A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődött a nemrégiben tragikus hirtelenséggel elhunyt szombathelyi válogatott kosárlabdázó, Horváth Zoltán emlékére.

Győzelmi esélyekkel lépett pályára a Fehérvár KC ellen idei első meccsén a Pápa. Ennek ellenére nehezen vettük fel a ritmust, a fiúknak majd’ 3 perc kellett mire megszerezték első kosarukat, ezidőalatt a vendégek 7 gólt szereztek. Horváth Roland sikeres hármasának köszönhetően lassan kezdtünk magunkhoz térni, az első negyed derekán már csak két egység volt a különbség. A negyed 16-20-al zárult. A második 10 perc is fehérvári kosarakkal kezdődött, ráadásul Horváth Rolandot is csúnyán lekönyökölték, amit a játékvezetők megtorlatlanul hagytak. A fiatal kosaras nem is tudta folytatni a játékot, felszakadt száját a pápai kórházban varrták össze. Az első félidőben sorozatosan kárunkra tévedett a Magyari - Dokmanovic páros, ehhez még a fehér mezes pápaiak gyenge dobószázaléka is párosult így nem csoda, hogy 2 perccel a nagyszünet előtt 13 ponttal vezetett Góbi Richárd csapata. Az első félidőben maradt a vendégelőny, 33-41-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Sajnos játékunkat a dekoncentráltság továbbra is jellemezte, Keller sikeres triplája pedig tovább borzolta a hazaiaknak szorító drukkerek idegeit, megint 13 volt a különbség. Vajda mester időkérése után végre összekaptuk magunkat és a zárónegyed előtt 49-50-et mutatott az eredményjelző. A rövid pihenőből a Fehérvár jött ki jobban, pedig Bogdán Erik hármasával a mérkőzés során először átvettük a vezetést, 52-50. Végül nem született hazai győzelem, a vendégek jelentős játékvezetői segédlettel 67-79-es győzelmet arattak.

Folytatás január 17-én szintén hazai pályán, akkor a Budafok érkezik a Sportcsarnokba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!