Megyei torna diákolimpia döntő


2013-01-26 16:56:05  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megyei torna diákolimpia döntő főképe
Hagyomány a megyében, hogy a Veszprém megyei ’B’ kategóriás torna diákolimpia döntőjének Pápa ad otthont. A közel 50 éves tradíció idén sem szakadt meg, a Városi Sportcsarnokban délelőtt az általános iskolások, délután a középiskolások versenyét rendezték fiúknak és lányoknak egyaránt. A hazai színeket az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola, a Türr István Gimnázium képviselte, a mezőnyben ott volt a veszprémi Hriszto Botev Általános Iskola, az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium és a Vetési Albert Gimnázium, a balatonfüredi Eötvös Lóránd Általános Iskola valamint a Radnóti Miklós Általános Iskola és a zirci Reguly Antal Általános Iskola.
- Örömteli, hogy nőtt a csapatok létszáma, ez remélhetőleg azt is jelenti, hogy ez a sportág talpon marad – vélekedett Koncz Sándor, a Versenybíróság elnöke. Hagyományosan a megyei döntő Pápa és Veszprém vetélkedéséről szól, jó hír, hogy idén Balatonfüred is beleszólhat a végső sorrendbe. Hiányolom ugyanakkor a középiskolás fiú csapatokat, mindössze a Vetésiből érkezett nevezés, jelenleg a megyében nincs más fiúcsapat. A kiírás szerint az első három helyezett jut tovább az országos előselejtezőre, melyet szintén Pápán rendezünk.
Az I.-II. korcsoportos lányoknál a Munkácsy 133,6 ponttal elcsípte a harmadik helyet, a fiúknál az Erkel nyert a Munkácsy előtt. A III-IV. korcsoportban az Erkel 129,25 ponttal szintén a dobogó legalsó fokára állhatott fel, a fiúknál ismét Erkel – Munkácsy lett a sorrend. A középiskolás lányoknál Vetési végzett az élen a PGSZKI és a Türr előtt.

Az összesített egyéni-, és csapatverseny eredménye IDE kattintva érhető el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!