Önkénteseket várnak a pápai kistérségben


2013-01-25 21:07:58  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Önkénteseket várnak a pápai kistérségben főképe
Kistérségi önkéntes program indult el Pápán és környékén a Dunántúli Cigányság Felemelkedéséért Közhasznú Egyesület szervezésében. Az Új Széchenyi Terv keretein belül megvalósuló kezdeményezés projektnyitó rendezvényét ma tartották az egyik belvárosi étterem különtermében.
A Pápai kistérség Önkéntes Pontja címen futó projekt három fő irányvonalon toboroz felnőtt korú személyeket az önkéntes munkára – tájékoztatott Holdosiné Bánhegyi Ildikó projektmenedzser. Az önkéntesek a szociális szférában, beteg gyerekeket támogatva, valamint az oktatás területén segíthetnek a rászorulóknak.
Mindez a gyakorlatban annyit jelent, hogy időseket gondozó, ápoló intézményekben szociális kisegítő szolgáltatás (időskísérés, újságfelolvasás, szabadidős programok biztosítása); cigány családok mentorálása (az integráció elősegítése); valamint kórházi kezelés alatt álló beteg gyerekekkel való foglalkozás (mesedélután, játszóház, hangulatjavító foglalkozás) valósul meg a programnak köszönhetően. Emellett az iskolás fiatalok korrepetálása és az iskolai környezet szebbé tétele is szerepel az önkéntes feladatok között.
Holdosiné Bánhegyi Ildikó hangsúlyozta, a programhoz nem csak a cigány származású önkéntesek csatlakozását várják, mint ahogy a segítségnyújtásban sem csupán cigány származásúak részesülnek majd.

A projektről további információ a www.ducife.hu című weblapon olvasható.

A leendő önkéntesek többek között az onkentesek.papa@gmail.com e-mail címen csatlakozhatnak a programhoz.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!