Vállalkozások újévi köszöntése Pápán


2010-01-08 20:16:52  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Vállalkozások újévi köszöntése Pápán főképe
A hagyományoknak megfelelően a Somogyi Galériába kaptak meghívót ma délután 1 órára azok a vállalkozások, cégek, amelyek tavaly a legtöbb adót fizették be a város költségvetésébe. A meghívott vendégeket dr. Kovács Zoltán polgármester köszöntötte, aki először a képviselő-testület munkájáról számolt be. A képviselők 9 alkalommal üléseztek, 164 határozatot hoztak, öt új rendeletet alkottak meg és 31 alkalommal módosították illetve kiegészítették a már meglévőket.
Tavaly körülbelül 990 millió forint került a város kasszájába a helyi iparűzési adóból, építményadóból mintegy 330 millió forintnyi összeg, idegenforgalmi adóból pedig 13 millió forint. Az Ipari Parkban jelenleg 81 vállaklozás működik, 2500 főt foglalkoztatva. A cégek árbevétele megközelítőleg 9 milliárd forint. Az egyik legjelentősebb a Seton Hungary Kft.
Beszámolt még a polgármester azokról a fejlesztésekről, amelyek az Európai Uniótól elnyert forrásokból valósulnak meg: ilyenek például a három óvoda, (a Csókai, az Ötödik utcai és az Erzsébetvárosi), a Vízmű, Aradi utca és a Vajda lakótelepi orvosi rendelők is megújultak. Elkészültek a Pápa, Fő utca 5-9. számú épület (régi Városháza), a Fő tér rekonstrukció, a Várkastély felújítás, a Weöres Sándor Iskola akadálymentesítése és a Bóbita bölcsőde infrastrukturális fejlesztési tervei.
A köszöntőt követően Kovács József, a Pápai Asztalosipari Kft. ügyvezető igazgatója szólt a megjelentekhez, aki néhány mondatban ismertette a céget, tevékenységüket, majd a K+F Pannon Hotel Projekt Kft-t mutatta be Jaczkó László ügyvezető, továbbá a Bakonyerdő Zrt-nél bekövetkezett változásokról szólt Uzsoky András vezérigazgató.
A vállalkozók fogadásának szintén évek óta hagyományos eleme, hogy a legnagyobb adózókat elismerésben részesítik. Az idén a Pápai Hús 1913 Kft.,a Texitál Kft és a Seton Hungary Kft. képviselőinek adott át okleveleket és emlékérmeket dr. Kovács Zoltán, majd pohárköszöntőjében eredményes új esztendőt kívánt a vállalkozásoknak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!