Folyamatosan mennek a közút munkagépei – nincs megállás a hóeltakarításban


2013-01-20 16:28:46  | cikk: HuHa  | 


Bár tegnapra valamennyire normalizálódott a helyzet a legkritikusabb útszakaszokon is, a Magyar Közút Zrt. Pápai Üzemmérnökségének dolgozói ma is megállás nélkül dolgoznak. A törzshálózat mostanra jól járhatóvá vált a kistérségben, a kisebb forgalmú mellékutak havasak, latyakosak, de járhatók. Továbbra is dolgoznak a hóeltakarításon a közút munkatársai, a főbb útvonalakat sózzák, a mellékutakat pedig tovább tisztítják. Ma délelőtt – besegítve a szomszédos megyéknek – a pénteken lezárt útszakaszokra is ráálltak a hómarókkal. Az egyik jármű Kemenesszentpéter és Pápoc között dolgozik, a közút munkatársai 10 órakor kezdték meg az út kibontását, az azóta eltelt idő alatt egyszer tudtak eljutni a vasi falu határába, most éppen visszafelé tartanak, hogy biztonságosan járhatóvá tegyék az utat. A hómarón ülő munkatársaktól kapott információ szerint, a közel 3,5 km-es szakaszt teljes szélességében egy-másfél méteres hó borítja. Ugyancsak a pápai üzemmérnökség munkatársai tisztítják meg az utat a hótól a Tét-Tétszentkút vonalon, és szükség esetén beállnak a Kemeneshőgyész-Vönöck szakaszra is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye szerint tegnap késő délután óta nincs elzárt település az országban, és a lezárt útszakaszok száma is jelentősen csökkent.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!