Újabb adomány a Ballának


2010-01-08 18:09:57  | cikk: mo  | fotó: Müller Orsolya  | 


Újabb adomány a Ballának főképe
Egy évvel ezelőtt 5000 euró támogatásban részesült a Balla Róbert Téri Általános Iskola, ma pedig újabb 3750 eurót hozott Kampenből, Pápa holland testvérvárosából Aart Kleier, a Kampen-Pápa bizottság oktatási felelőse.

- Az adományból tavaly elkészült az iskola egyik hátsó épületében kialakított tankonyha, ahol az intézmény lány tanulói sajátíthatják el a praktikus készségeket, a fennmaradó összegből pedig a fiúk számára vásároltunk képességfejlesztő eszközöket. A mostani 3750 eurót arra fogjuk fordítani, hogy a fiúk részére is kialakítsunk egy tanszobát, ahol a gyakorlati képzések zavartalanul bonyolódhatnak le – tájékoztatott Csutiné Papp Orsolya, az intézmény igazgatója.

Aart Kleier beszédében kihangsúlyozta, a tanulásban akadályozott gyermekeket segíteni kell abban, hogy a későbbiekben könnyen integrálódjanak a munka világába. Ehhez speciális tanulmányi környezetet kell kialakítani.

- Erre dolgoztunk ki Kampenben egy programot, amelynek szerkezetéről már beszámoltam a pápai iskola vezetésének, és örömömre nagy érdeklődés övezte prezentációmat. A közös munka folytatásában május 20-án konferenciát szervezünk itt a városban, amelyen Pápa Város Önkormányzatával közösen megvitatjuk, hogy a kampeni modell mely elemeit lehetne átültetni a pápai iskolára – magyarázta a bizottsági tag.

Aart Kleier hozzátette, ez egy hatalmas lehetőség az intézmény számára. Amennyiben a program sikeres lesz, a Balla Róbert Téri Általános Iskola akár mintaként is szolgálhat Magyarország hasonló oktatási intézményei előtt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!