„A tudás tőke, melyből komoly versenyelőny kovácsolható…” - Szalagavató a Petőfiben


2013-01-19 18:12:17  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„A tudás tőke, melyből komoly versenyelőny kovácsolható…” - Szalagavató a Petőfiben főképe
A hagyományokhoz hűen tegnap este tartotta szalagavató ünnepségét a Petőfi Sándor Gimnázium. Az alkalmon a három végzős osztály egy-egy rövid összeállítással idézte fel az ott töltött éveket. Elsőként az öt évfolyamos, nyelvi tagozatos képzésben részt vevő 13. B osztály, majd a 12. A osztály, s végül a hat évfolyamos képzésű 12. H osztály műsorát láthatta a közönség.  A végzős diákokat Kósa Anna, a 12. H osztályfőnöke köszöntötte.
- A mai alkalom az utolsó előtti ünnepélyes lépés a felnőtté-éretté válás felé, bár ha kicsit körültekintőbben gondolkodunk, talán inkább az utolsó, több szempontból is. Mire május 4-én lélekben is újra ünneplőbe öltözve itt felsorakoztok, a leglényegesebb kérdések már eldőltek. Még néhány hét, és dönteni kell, hogy merre tovább, és most már arról is: mennyiért? Hogy mit határoztok, határozhattok az eddigi 12-13 év munkája alapján, már eldőlt, nagyon kevés mozgástér marad számotokra a következő hónapokban. „Be van fejezve a nagy mű-vagy csak a fércmű-igen.”, hogy Madách szép szavainak egy picit élt kölcsönözzünk - mondta az osztályfőnök.
Végül a következőket mondta: „Szíve-joga mindenkinek eldönteni, hogy hol képzeli el a jövőjét. Én mégis azt remélem, hogy közületek sokan ennek az országnak a gyarapításán dolgoznak majd, és az itthoniak nem maradnak orvosok, mérnökök, autószerelők, ápolók nélkül. Ez a remény abból táplálkozik, hogy hamarosan olyan jövőképet kínál majd ez az egész ország, amiért érdemes lesz itthon maradni.
Az est fénypontja a szalagfeltűzés volt, amit a három osztályfőnök (Kósa Anna, Kömöcsi István, Pulay Zoltán) tett meg e jeles alkalmon.
Az ünnepély a három osztály közös táncával zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!