Volt tanítás – a bejárósok többségében otthon maradtak


2013-01-18 21:57:38  | cikk: HuHa  | 


Volt tanítás – a bejárósok többségében otthon maradtak főképe
A pápai tankerülethez tartozó valamennyi iskolában volt ma tanítás – tudtuk meg Egyházi Andrea tankerületi igazgatótól. A vidéki diákok jellemzően éltek a védelmi bizottság közleményében meghatározott mentességgel és nem mentek iskolába, a helyi tanulók azonban ott voltak a tanítási napon ma is, minden iskola biztosította a gyermekek felügyeletét, rendkívüli eseményről pedig nem érkezett jelentés. Információink szerint Pápán egyedül a Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájában hirdettek tanítási szünetet, a többi általános és középiskolában megtartották az órákat. Az általános iskolákban kevés hiányzóval dolgoztak ma, a Türr István Gimnázium diákjai közül is csak kevesen hiányoztak, és hasonló volt a helyzet a Petőfiben is. Ez utóbbiban egyébként az utolsó két óra elmaradt, így már fél egykor hazamehettek az iskolások. A két szakképző iskolában más volt a helyzet, hiszen ott a tanulók legalább kétharmada vidékről jár be az oktatási intézménybe és ők éltek is az igazolt távolmaradás lehetőségével.
A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Székhelyintézményében (volt Közgázban) a diákok negyven százaléka helyi, ők ott is voltak a mai tanítási napon. A tagintézményben (volt Mező) a tanulók egyharmada pápai csupán, így ott jellemzően nagy volt a hiányzási arány. A reggeli ellenőrzéskor az ezer fiatalból csupán háromszáz főt regisztráltak a pedagógusok, köztük néhány vidékit, akit a harmadik óra után hazaengedtek a tanárok, miután meggyőződtek arról, hogy buszuk, vonatuk közlekedik. Az iskolában egyébként rövidített órákat tartottak, így 13 óra 30 körül véget ért a tanítás. A 12/E osztályba ma például csak három diák érkezett meg. A végzős mezőgazdaságisok közül csupán ők pápaiak a 24 főből. Egy másik osztályban, a 10/G-ben a 39 tanulóból 13 ment iskolába. Békefi Imre tagintézmény-vezető helyettes elmondta, a kollégisták többségében már tegnap hazautaztak, csupán néhány diák maradt, akiknek nem volt biztos a hazajutása, ők ma indultak el.
Hasonló volt a helyzet az Acsády Ignác Szakképző Iskolában is, hiszen ott is többen vannak a vidéki tanulók, mint a helyiek. Az intézmény hatszáz diákjából alig kétszázan mentek ma iskolába. Dr. Császár Éva igazgatótól megtudtuk, a pedagógusok a kis létszámra való tekintettel jellemzően nem oktattak új tananyagot, inkább az előző órák anyagát ismételték, gyakorolták és ők is rövidített órákat tartottak.
A tankerületi igazgató a hétfői tanítási nappal kapcsolatban úgy fogalmazott, folyamatosan tartja a kapcsolatot az iskolák vezetőivel, az időjárás alakulásának és a katasztrófavédelem jelzéseinek megfelelően döntenek majd a tanítás rendjéről.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!