Nincs elrendelt tanítási szünet - hóhelyzet Pápán


2013-01-17 15:07:54  | cikk: HuHa  | 


Nincs elrendelt tanítási szünet - hóhelyzet Pápán főképe
Több internetes portál híradásaival ellentétben nincs elrendelve tanítási szünet holnapra a megye középiskoláiban. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján megjelent közlemény így fogalmaz a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság mai ülésén hozott döntésről: A testület elnökének javaslatára az időjárási viszonyokra tekintettel 2013. január 18-ra a bejáró tanulók távolléte igazoltnak tekinthető, amennyiben az iskolába-jutásuk vagy hazajutásuk nem biztonságos; a kollégistákat pedig még a mai napon hazaengedik a bentlakásos tanintézményekből. Mind a mai, mind a holnapi nap folyamán az iskolák nyitvatartási idejében a diákok felügyelete biztosított. Tanítás tehát lesz holnap is, ám a bejárósok igazoltan maradhatnak távol az iskoláktól.
Dr. Áldozó Tamás polgármester a pápai helyzettel kapcsolatban érdeklődésünkre elmondta, a városban működő oktatási intézmények tájékoztatták a rendkívüli időjárással kapcsolatban hozott intézkedésekről. Eszerint az iskolák tartották a kapcsolatot a volánnal, a vidéki diákokat a késő délelőtti órákban már hazaengedték, és a kollégisták is hazautazhattak ma, ha hazajutásuk biztosított volt. A polgármester megerősítette, minden diáknak, aki nem tud hazajutni, az iskolák biztosítanak szállást és étkezést.
A város útjaiért felelős Városgondnokság hajnal óta végzi az utak, utcák hómentesítését, a délelőtti folyamatos havazás és a több mint 100 km hosszúságú úthálózat miatt azonban vannak olyan területek, ahová csak később értek el – tájékoztatott a városvezető, türelmet kérve a lakosoktól. A polgármester arról is szólt, információi szerint bár a mellékutak havasak, a kistérség útjai járhatók és a Bakony Volán autóbuszai is eljutottak mindenhová, 10-20 perces késéssel. Dr. Áldozó Tamás – a Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kirendeltségével egyetértve – azt kérte, csak az induljon útnak, akinek feltétlenül szükséges. Hozzátette, bár a polgári védelmi feladatok már nem az önkormányzat hatáskörébe tartoznak, szükség esetén segítséget nyújtanak azoknak, akik a városban rekedtek.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Üzemmérnökségének vezetője délután megerősítette, a kistréségben minden út járható, a 83-as számú főút már csak vizes, hókásás, ezért megnyitották a kamionok előtt is a Farkasgyepű felé vezető szakaszt, a mellékutakon viszont sok a hó és keskenyek a nyomtávok. Hóekéik folyamatosan járják a területet, különös hangsúlyt fektetve a Pápa-Sárvár főútra, melyen az erősödő szél miatt hóátfúvások alakulnak ki Nyárádtól Celldömölk felé és Kemeneshőgyész előtt a Marcal vonalától. A közút munkatársai éjjel is dolgoznak majd az utak hómentesítésén.
Az előrejelzések szerint este már nem várható havazás, ám holnap 5-10 cm vastagságú friss hóra van kilátás. A szél ma éjszakától megerősödik és holnap tovább fokozódik, reggeltől már 70-80 km/h-s széllökésekre is számítani kell. Mindez azt jelenti, hogy holnap hóátfúvások nehezítik majd a közlekedést és a hóeltakarítási munkálatokat.

Képek:

Igazolt hiányzások a hó miatt - ülésezett a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság

A Veszprém megyét érintő rendkívüli időjárási körülmények miatt ülésezett ma a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság. A testület elnökének javaslatára az időjárási viszonyokra tekintettel 2013. január 18-ra a bejáró tanulók távolléte igazoltnak tekinthető, amennyiben az iskolába-jutásuk vagy hazajutásuk nem biztonságos; a kollégistákat pedig még a mai napon hazaengedik a bentlakásos tanintézményekből. Mind a mai, mind a holnapi nap folyamán az iskolák nyitvatartási idejében a diákok felügyelte biztosított.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!