Újra felolvasóest lesz Wass Albert tiszteletére


2013-01-17 11:14:08  | cikk: mo  | 


Idén is várja az irodalombarátokat a Wass Albert felolvasóest az Esti Kornél Kávéházban. A Hét Csillag Egyesület harmadik alkalommal szervezi meg a felolvasóestet, melyre egészen február elejéig várják a jelentkezőket. A február 15-én, este hat órától megrendezett alkalmon nemcsak szabadon választott Wass Albert művel szerepelhetnek az irodalom szerelmesei, hanem bármely kedvenc alkotással is.

A Hét Csillag Egyesület vezetője érdeklődésünkre elmondta, a 2003-ban, Debrecenből indult kezdeményezés 2012-re olyannyira kinőtte magát, hogy tavaly egy időben, 44 helyszínen hangzottak el Wass Albert gondolatai. Pápán harmadik alkalommal szervezik meg az estet, melynek egyik célja, Wass Albert példamutató életének és munkásságának megismertetése. Pintér Péter hangsúlyozta, Wass Albert életfilozófiájában három tényező volt igazán fontos: Isten, haza és család. A felolvasóest is ezek mentén épül fel, a szervezők célja, hogy kirajzolódjanak azok az értékek, amelyek a magyarságot összetartják és amelyekre mi, magyarok büszkék lehetünk – fogalmazott az egyesület elnöke.

A február 15-én megrendezett felolvasóesten idén is részt vesz Barta József holtmarosi református lelkész, aki az erdélyi Czegei Wass Albert Alapítvány vezetője, és akit emellett rokoni szálak fűzik a Wass családhoz. A felolvasóest színvonalát Müller Anita és Müller Zoltán közreműködésével, a PRK Tánc-Lánc növendékeinek erdélyi táncokból összeállított műsora emeli.
Pintér Péter kiemelte, a tavalyi rendezvény rendkívül népszerű volt, összesen 40 fő olvasta fel kedvenc irodalmi részletét, az este folyamán pedig több mint 200 érdeklődő fordult meg a kávéházban. A Hét Csillag Egyesület elnöke felhívta az érdeklődők figyelmét, hogy az estre továbbra is várják a felolvasókat. Nem kell mást tenniük, mint regisztrálni Pintér Péternél, a 06-70-244-47-34-es telefonszámon.

A Wass Albert felolvasóest február 15-én, 18 órakor kezdődik az Esti Kornél Kávéházban.

Információ és jelentkezés: Pintér Péternél, 06-70-244-47-34-es telefonszámon

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!