Sima francia győzelem a középdöntő első találkozóján


2009-08-18 18:30:47  | cikk:  | 


17 órától az A és a B csoport második helyezettje feszül egymásnak. A hispánok 2 győzelemmel és 1 vereséggel zárták a csoportmeccseket, csak a norvégoktól szenvedtek vereséget, Ausztriát és Szlovéniát sikerült legyőzniük. A franciák útja már rögösebb volt a mai meccsig, ők előbb kikaptak a mienktől, majd legyőzték a szlovákokat, végül Montenegróval döntetlent értek el (20-20). Örömteli tény, hogy már a 17 órás mérkőzésre is majdnem megtelt a csarnok, remélhetőleg a magyar - norvég találkozón még tovább nő a nézőszám és legalább 1000 néző fogja teli torokból buzdítani a mieinket.
Mindkét együttes a szokásos mezében, kék-fehérben a franciák, piros-sárgában pedig a spanyolok. A 3. percig kellett várni az első találatra, ezt a franciák szerezték. Újabb 3 perc kellett, hogy a spanyolok is a kapuba találjanak. A találkozó egyébként rendkívül sportszerű, a 10. percben kellett először lapot felmutatnia a játékvezetőnek. Negyed óra elteltével továbbra is a gallok vezetnek, a spanyolok legjobbja a kapusuk, ez sokat elmond a játék képéről. A 20. percben újra egált mutatott az eredményjelző, ekkor 5-5 volt az állás. Nem esik sok gól a találkozón, ami a remek védekezésnek és a jó napot kifogó hálóőröknek köszönhető. Az első félidő vége felé közeledve eltelt például úgy 5 perc, hogy egyik oldalon sem esett gól. A félidőben Spanyolország – Franciaország 7:10

A második félidőre szinte teljesen megtelt a Sportcsarnok nézőtere, már mindenki a magyar összecsapást várja. Fordulás után állandósult a francia vezetés, a 30 perc alatt megszerzett 3 gólos előnyt sikerült tovább növelni, 50 perc játék után 11-16-ot mutatott az eredményjelző. A mezőnyben elkövetett spanyol hibákat már Bonche kapus sem tudta kompenzálni, így gyakorlatilag esélytelenné vált a piros-sárga csapat. A hátralévő idő egyetlen nyitott kérdése a 2 csapat közti különbség volt, végül 13-20-as francia győzelem született. A találkozó legjobbjai:
Lourdes Guerra ( Spanyolország)
Claudine Mendy (Franciaország)

A mai mérkőzések végeredményei:
Dánia – Lengyelország 38-21
Románia – Szerbia 23-31
Svédország – Oroszország 14-25
Ausztria – Szlovákia 27-21

19 órától következik a várva várt Magyarország – Norvégia összecsapás.

Haraszti Gábor


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!