Jövőre az NB I-ben is bevezetik az öt játékvezetős rendszert


2013-01-16 16:54:11  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: MTI  | 


Jövőre az NB I-ben is bevezetik az öt játékvezetős rendszert főképe
Pierluigi Collina, az UEFA játékvezetői bizottságának instruktora a Magyar Labdarúgás Fórumán tartott előadást az öt játékvezetős rendszer bevezetéséről, illetve a rendszer eddigi tapasztalatairól – olvasható az mlsz.hu-n. Az Európa-bajnokság statisztikái azt mutatják, hogy az öt játékvezető alkalmazása nagyban csökkentette a bírói hibák számát, a mérkőzések végeredményeit befolyásoló tévedés pedig csak elvétve akadt. A torna 70 góljának mintegy negyven százalékát olyan játékvezetői ítélet előzte meg, amelyek kétes szituációban születtek, és kivétel nélkül helyesnek bizonyultak. Az alapvonali játékvezetők alkalmazása a játék tisztaságát tekintve is előrelépést hoztak, kevesebb a szabálytalanság, a labdarúgók tudják, hogy a játékvezetők sokkal könnyebben kiszűrik a 16-oson belüli szabálytalanságokat, mint korábban. Az előadáson elhangzott: a következő szezonban már az OTP Bank Ligában is bevezetik az öt játékvezetős rendszert, ezt Csányi Sándor MLSZ-elnök is megerősítette.
Collina hozzátette: a legfrissebb változtatás, hogy az alapvonali bíró helyettesítheti majd a vezetőbírót, ha utóbbi esetleg megsérül a meccs közben.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!