Pénteken hócsata lesz a Várkertben


2013-01-16 15:28:45  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pénteken hócsata lesz a Várkertben főképe
Pénteken délután olyasminek lehetnek szemtanúi a pápaiak, melyre korábban még nem volt példa városunkban. Néhány fiatal ugyanis „Első hógolyózás" néven hócsatát szervez a Várkertbe. Ezidáig közel 70-en csatlakoztak az eseményhez a facebookon, a részletekről Szente Márk szervezőt kérdeztük.
- Január 18-án pénteken, 14:30-tól rendezzük meg a nagy hócsatát, az ötlet a Seattle-ben rendezett világrekord kísérletből jött, ami arról szólt, hogy minél többen hógolyózzanak egyszerre. Ezen felbuzdulva találtam ki, hogy itthon is szervezhetnénk egy hasonló hócsatát. Kezdetben pár emberre gondoltam csak, aztán egyre több embert kezdtem meghívni a közösségi portálon, gondoltam minél többen vagyunk annál jobb. Néhány óra elteltével azt vettem észre, hogy mások is hívnak meg a csoportba embereket és már körülbelül 500-an értesültek a kezdeményezésről. Pénteken várunk mindenkit a Várkertbe, a találkozó a Sportcsarnok felé található hídnál lesz. Remélhetőleg az időjárás sem hagy cserben minket, igaz most olvad, de az előrejelzés alapján holnap 10-15 centiméter friss hó várható. Minden korosztályt szeretettel várunk kicsiktől az idősebbekig, a cél, hogy jól érezzük magunkat, illetve hogy az emberek ezeken a hideg napokon is mozogjanak egy kicsit.
Szente Márk hozzátette, a szabályokat a résztvevők számától függően alakítják ki, előzetesen egy négy csapatból álló zászlófoglalós versenyt terveznek, amelyhez várak építése szükséges, de egy mindenki-mindenki elleni hócsata is szerepel az előzetes tervek között.

A hócsatához itt lehet csatlakozni!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!