Bűnügyek felderítésével kezdte az évet a Pápa Városi Rendőrkapitányság


2010-01-07 21:06:28  | cikk:  | 


Három bűnügy eredményes felderítésével köszöntötte a Pápai Rendőrkapitányság az újévet – mondta köszöntőjében dr. Töreki Sándor rendőrkapitány a ma délelőtti sajtótájékoztatón, melyen a bűnügyi osztály munkatársai számoltak be az év végi sikeres nyomozásokról.  Horváth József rendőr törzszászlós, nyomozó egy rablás ismertetésével kezdte tájékoztatóját: a bűncselekmény december 22-én a kora reggeli órákban történt Pápán, amikor az elkövető hosszas megfigyelés és tájékozódás után behatolt egy családi házba és az otthon egyedül tartózkodó rokkantnyugdíjas asszonyt   értékeinek átadására kényszerítette. A maszkos férfi fenyegetésül egy ácskalapácsot tartott a kezében, mellyel a sértettben olyan erős félelmet keltett, hogy önként átadta neki a házban lévő készpénzt, mobiltelefonokat és a nyakában lógó aranyláncot. Az asszony csak este merte értesíteni a rendőröket családja unszolására. A kapitányság szinte teljes állománya bekapcsolódott az ismeretlen tettes felkutatásába, ám a helyszín nyomszegény volt, a maszk miatt pedig a sértett nem tudott jó személyleírást adni – mondta el a törzszászlós. A nyomozás során a rendőrök végigjárták az összes használtcikk kereskedést és zálogházat és egy helyütt rátaláltak az egyik elrabolt mobiltelefonra. Az üzlet biztonsági kamerájának köszönhetően értékelhető képet kaptak a tettesről, így ennek segítségével próbálták  felderíteni az elkövető kilétét. A nyomozásba bekapcsolódtak a körzeti megbízottak is, akik a kistérség településeit járták végig. Az egyik körzeti megbízott Nyárádon olyan helyi lakosra bukkant, aki név szerint is ismerte a képen látható személyt, így a rendőrök egy szervezett akció során elfogták a gyanúsítottat, aki azóta részletes beismerő vallomást tett és előzetes letartóztatásba került.

Egy lopás bűntettére is fényt derítettek a pápai rendőrök az elmúlt napokban, melynek elkövetőjéről kiderült, hogy többszörösen visszaeső és jelenleg is eljárás alatt álló személy, nagyszámú vidéki boltbetörés miatt. A férfi novemberben a nemesszalóki polgármesteri hivatalba tört be, karácsony másnapján a nórápi boltot ürítette ki, két nappal később pedig a püspökmolnári bolt volt a célpontja. E három betöréssel mintegy másfél millió forintos értéket tulajdonított el. Az utóbbi két ügyben élettársa is részt vett, aki néhány nappal a nórápi betörés előtt sértettként bejelentést tett a pápai rendőrségen aranylánca eltulajdonítása miatt.  Az helyszínen tájékozódó nyomozókat meglepte a házban talált nagy mennyiségű élelmiszer, majd az alapos átvizsgálás során egy ágyneműtartóban két üzlet dohányáru készletét is megtalálták és ráleltek a betöréseknél használt feszítővasra és vésőre is.  A rendőrök feltételezik, hogy több korábban elkövetett bűntett is, az elfogott személy számlájára írható.

Tóthné Sipos Eszter rendőr százados, a vizsgálati alosztály vezetője egy két évvel ezelőtti bűncselekmény felderítéséről számolt be a sajtó képviselőinek. A 2009-ben, Gannán elkövetett rablássorozat egyik elkövetője által olyan információt szereztek, mely elvezetett a 2007-ben elkövetett bősárkányi Tüzép telep betörésének végrehajtóihoz. Akkor a tettesek a bebetonozott páncélszekrényt tulajdonították el a telepről, elrejtették, majd néhány nap múlva Pápára szállították és a trezor – csekély értékű - tartalmának megszerzése után, elásták az Öreghegyben, az egyik elkövető telkén. A mostani nyomozás során kézre kerített gyanúsított beismerő vallomást tett és megmutatta az elásott páncélszekrényt is, melyet a rendőrök lefoglaltak – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!