„Minden türrös diák tudja, ezt a szalagot viselni büszkeség…” - Szalagavató a Türrben


2013-01-13 09:00:06  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Minden türrös diák tudja, ezt a szalagot viselni büszkeség…” - Szalagavató a Türrben főképe
Pénteken este tartotta a Türr István Gimnázium és Kollégium hagyományos szalagavató ünnepségét a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében.
- Ez a nap az iskola hagyományai szerint a végzősök ünnepe, amikor a ballagók állnak a színpadon ünnepibe öltözve. Ilyenkor a szülők, nagyszülők, hozzátartozók csodálkozva tudatosítják magukban, hogy felnőttetek, öröm és büszkeség, hogy így állunk itt együtt, hiszen szüleitek szeretete, tanáraitok támogatásának sikere és eredményessége testesül meg abban a szalagban, ami szellemi nagykorúságotok jelképe - mondta ünnepi köszöntőjében Csortos Melinda, a 13. F osztályfőnöke.
A három végzős osztály a vidám zenés-táncos összeállításában az együtt töltött szép évekre emlékezett vissza fényképes vetítéssel egybekötve, de műsorukban szerepeltek citerázók, versmondók, sőt időutazást is tettek a diákok. A közönség vastapssal jutalmazta a fellépőket, különösen a balettozó fiúkart.
Az alkalmon Csortos Melinda osztályfőnök is visszaemlékezett az elmúlt hónapokra, a szalagavatóra való közös készülésre, valamint a Türr gimnázium falai között eltöltött évekre.
- Minden türrös diák tudja, ezt a szalagot viselni büszkeség: egy országszerte elismert, neves iskola diákjai vagytok. Azt is megtapasztaltátok, hogy csak fáradtságos munkával lehet ezt kiérdemelni. A jó hírnevet csak akkor lehet fenntartani, ha küzdetek érte, diák és tanár egyaránt. A kék kis szalagon jelölt dátum azt jelenti, amit az iskola falai között eltöltöttetek. A szalag, melyet nemsokára feltűzünk, mindenkor megjelöl, a szalag mindenkit és mindenhol kötelez, a szalag figyelmeztet. Az utolsó lehetőség a döntés felelősségére, a jól kihasználandó időre. Még messzinek látszik a gimnáziumi lét vége, még sok örömteli és nehéz pillanat vár rátok, de jegyezzétek meg: ez a mai este a búcsú kezdetét jelenti. Lassan elszakadnak azok a szálak, amelyek az iskolához, a diáktársakhoz, a tanáraitokhoz kötnek benneteket, itt az ideje, hogy a saját lábatokra álljatok. Azt is tudjuk, hogy az emberek inkább a visszaérkezésről álmodnak, nem pedig az elindulásról, de ti is visszajöhettek majd. De ahhoz, hogy „felfedezzünk” egy új kontinenst, készen kell lennünk, hogy elveszítsük a part biztonságát - mondta az osztályfőnök, majd útravalóként a következőket mondta:
- Kívánom nektek, hogy az iskola falai között megszerzett tudás, élmények sokasága, tanáraitok embersége, szeretete elég erőt adjon nektek mindennapjaitok helytállására. „Menj, küzdj az álmodért, minden vágyadért, mi benned él. Bár jönnek még csaták, mégis menj tovább és álmodj még…”
A három osztály ünnepélye a sárga-kék szalagok átadásával zárult, melyet az osztályfőnökök ( Eppel Ferencné, Csortos Melinda, Grőber Attila) tűztek fel.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!