Címvédés a Pápa Kupán


2013-01-12 19:28:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Címvédés a Pápa Kupán főképe
23. alkalommal rendezték meg városunkban a nemzetközi serdülő teremlabdarúgó tornát, vagyis a Pápa Kupát. Idén is két csoportban négy-négy alakulat mérkőzött meg egymással, az A jelűbe a házigazda Pápai Egyesített Labdarúgó Club mellett a német Leinefelde, Kovászna (Erdély) és Veszprém került, a B jelűben a címvédő Losonc (Felvidék), az öt alkalommal győztes Schwetzingen, Barót (Erdély) és Tapolca nézett egymással farkasszemet. A pápaiak sok helyzetet puskáztak el a nyitómeccsen, így csak gólnélküli döntetlent értek el Leinefelde ellen. A veszprémi futsalcsapat 4-2-re legyőzte Kovásznát, mint később kiderült ez volt a megyeszékhelyiek utolsó győzelme a csoportban, az erdélyiek pedig egészen a döntőig meneteltek. A pápaiak a döntetlen után 2-1-re kikaptak Kovásznától, a veszprémiek ellen öt perc alatt azonban három gólt szereztek, a hajrában pedig még egyet, így jobb gólkülönbségüknek köszönhetően csoportjukban második helyen végeztek, készülhettek a bronzmeccsre. A B csoportban sem maradt makulátlan csapat, a címvédő Losonc a vártnál nehezebben nyerte meg a kvartettet, Barótot egy, Tapolcát két góllal múlták felül, Schwetzingennel pedig megosztoztak a pontokon. A németek két ponttal lemaradva szerezték meg a második helyet, Barót és a nyeretlen Tapolca előtt. A helyosztókon Veszprém magabiztosan szerezte meg a 7. helyet, Barót pedig az utolsó másodpercekben kerekedett felül a németeken. A mieink egy bombagóllal kerültek hátrányba Schwetzingen ellen, a rendkívül kemény, sokszor durva meccsen hiába volt több helyzete a pápaiaknak, egyenlíteni nem sikerült, így a PELC a tavalyi évhez hasonlóan lecsúszott a dobogóról.
 - Játszottunk egy jót, jó mérkőzések voltak, elégedett vagyok a srácok teljesítményével - mondta el az eredményhirdetés után Forsthoffer Tibor, a PELC edzője. Színvonalas mérkőzések voltak idén is, sok technikás csapatot láttam, sajnálom, hogy a bronzéremről egy jól eltalált lövés miatt lemaradtunk, Losonc megérdemelten nyerte meg a tornát.
A finálé egyperces gyászszünettel kezdődött, a 2012. novemberében tragikus hirtelenséggel elhunyt Lőrincz Zsigmond kovásznai polgármesterre emlékeztek. A pályán sokáig úgy tűnt, büntetőkre kerül sor, ám öt perccel a lefújás előtt egy szép egyéni teljesítménynek köszönhetően a losonciak a vezetést, és végül a győztesnek járó kupát is megszerezték. Ezzel a felvidékiek a legutóbbi öt kiírásból már negyedszer állhattak a dobogó legmagasabb fokára.
- Hála Istennek jól sikerült a torna, jó csapatot is hoztunk el, örülünk, hogy a tavalyi alakulat után egy másik garnitúra is átérezhette, milyen elhódítani a Pápa kupát – fejezte ki örömét Matuska Jozef, a losonciak csapatvezetője. Nagyon nehéz volt a csoportunk, kis különbség volt a csapatok között, ezt mutatják az eredmények is. A döntőben mindkét csapat kitett magáért, nehéz volt, mert eléggé elfáradtak a fiúk, nagy szívünknek köszönhetően sikerült nyernünk.

Csoporteredmények:
Pápai ELC – Leinefelde 0-0
Veszprém – Kovászna 4-2
Schwetzingen – Tapolca 4-0
Losonc – Barót 1-0
Kovászna - Pápai ELC 2-1
Veszprém – Leinefelde 0-1
Barót – Schwetzingen 0-0
Losonc – Tapolca 2-0
Leinefelde – Kovászna 0-1
Pápai ELC – Veszprém 4-0
Tapolca – Barót 0-4
Schwetzingen – Losonc 1-1

Az A csoport végeredménye:
1. Kovászna 6 pont
2. PELC 4 pont
3. Leinefelde 4 pont
4. Veszprém 3 pont

A B csoport végeredménye:
1. Losonc 7 pont
2. Schwetzingen 5 pont
3. Barót 4 pont
4. Tapolca 0 pont

Helyosztó mérkőzések:
7. helyért: Veszprém – Tapolca 5-1
5. helyért: Leinefelde – Barót 1-2
3. helyért: Pápai ELC – Schwetzingen 0-1
1. helyért: Kovászna – Losonc 0-1

A XXIII. Pápa Kupa végeredménye:
1. Losonc
2. Kovászna
3. Schwetzingen
4. PELC
5. Barót
6. Leinefelde
7. Veszprém
8. Tapolca

A szervezők a legjobb játékosnak Coscodar Liviu Emanuelt (Barót) választották, a legjobb kapus Lajtos Dávid (Losonc) lett, a legügyesebb pápai labdarúgónak Kőhalmi Mártont látták, a gólkirályi címet négy találattal Erdősi Xavér (Veszprém) érdemelte ki.

Hagyomány, hogy a kupát követően a csapatok vezetői, edzői és Pápa város képviselői barátságos mérkőzést játszanak, idén az edzők visszavágtak a tavalyi 6-4-es vereségért, ugyanis 10-6-ra győzni tudtak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!