Félévi értékelés a Refi képzőművészeti tagozatán


2013-01-11 11:22:25  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Félévi értékelés a Refi képzőművészeti tagozatán főképe
A művészpalánták 2012/2013-as tanév első felében elvégzett munkáját értékelték a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájának képzőművészeti tagozatán tegnap délután.
A fiatalok az oktatási intézmény három tantermében állították ki a félév során elkészített alkotásaikat, amiket művésztanáraik vontak bírálat alá. A tanárok diákról diákra haladva mondtak véleményt az egyes tanulók szorgalmáról, eredményeiről, munkáiról és arról, szakmailag milyen szinten tartanak a növendékek, akik végül félévi jegyeiket is megkapták.
– Iskolánknak immár három művészeti szakos osztálya van: a 9., a 10. és a 11. évfolyamon is folyik képzőművészeti képzés. Kezdjük látni, hogy a kilencedikben elkezdett szakmai munka egy-két év alatt mekkora fejlődést biztosít a gyerekek számára. Véleményem szerint jó úton haladunk, mert miközben a klasszikus képzőművészeti elvek alapján, pedagógia szabályok mentén tanítjuk a diákokat, sorban adódnak a különböző kiállítási lehetőségek is, amiknek köszönhetően remekül megmutatkozik minden növendékünk tehetsége, egyénisége. Az éppen aktuális tananyagon kívül egyre gyakrabban kerülnek elő izgalmas gyakorlati feladatok, és ezeken keresztül különféle kihívásokkal, stílusokkal találkoznak a diákjaink. Mindez pedig rendkívül tetszik a fiataloknak, akik szívesen vállalják a sokrétű kihívásokat – nyilatkozta Kerpel Péter, a református gimnázium tanára, a képzőművészeti tagozat vezetője.
Mint mondta, a növendékeik között találhatunk olyanokat, akik nagyon tehetségesek, és minden adott számukra a művésszé fejlődéshez. Azonban a képzőművészeti szak többi tanulója számára is nyílnak perspektívák, ők később a jó vizualitást igénylő szakmákban találhatják meg a helyüket: akár mérnökként vagy a digitális világ térhódítását kihasználva például a számítógépes grafika területén kamatoztathatják tudásukat.
A képzőművészeti tagozaton Boros Zita a mintázást, illetve az ábrázoló geometriát, Pesei Petra a művészi- és a betűrajzot, Katona György pedig a festészetet tanítja. Továbbá Kerpel Pétertől a művészi rajz mellett művészettörténetet, míg Nikolausz Krisztiántól grafikát tanulhatnak a művészpalánták.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!