340 születési anyakönyvi bejegyzés a 2012-es évben


2013-01-08 21:22:43  | cikk: Babos Petra  | 


2012-ben Pápa városában 340 születési anyakönyvi bejegyzés, 130 házasságkötés, és 564 haláleset történt. 2011-ben 360 gyermek született, 138 házasságot kötöttek és 559 fő halt meg Pápán – tájékoztatta hírportálunkat Kázmérné Erdélyi Szilvia anyakönyvvezető.  A 2012-es évben Pápán is voltak egyszerűsített állampolgársági, honosítási ügyek, szám szerint 23. Bejegyzett élettársai kapcsolat nem történt.
- Az anyakönyvezéssel kapcsolatban erre az évre vonatkozóan történtek változások. Nemrég kaptuk meg a tavalyi évben elfogadott jogszabályok listáját, mely szerint a névviselési szokásokra vonatkozóan a kérelmeket nemcsak a lakóhely szerinti anyakönyvvezetőnél, hanem bármelyik anyakönyvvezetőnél elő lehet terjeszteni. Jelentős változás még, hogy a házasság előtt felvett jegyzőkönyvek eddig 6 hónapig voltak érvényesek, ez most egy évre emelkedett. Ez azt jelenti, hogy ha valaki januárban bejelentkezett, hogy augusztusban szeretne házasságot kötni, eddig a jegyzőkönyvet csak márciusban tudtuk felvenni, most ez minden további nélkül már lehetséges előbb is - tette hozzá az anyakönyvvezető.
Kázmérné Erdélyi Szilvia elmondta még, hogy egyre népszerűbbek a külső helyszínen történő házasságkötések, főleg az Esterházy-kastélyban, a Malom-tónál, az Edvy Malomban tartanak esküvőket. A 2012-es évben a legnépszerűbb lánynév a Jázmin, míg fiúk körében a Bence volt, de a szülők gyakran választották a külföldről átvett magyarosított neveket is A régi magyar neveket (István, Zoltán) inkább második névként adták.
Az anyakönyvi hivatal továbbra is a megszokott helyen és a megszokott időben várja az ügyfeleket.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!