Angol nyelvi országismereti verseny a Tarczyban


2013-01-08 15:27:53  | cikk: mo  | 


Angol nyelvi országismereti verseny a Tarczyban főképe
A Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány évek óta meghirdeti angol, német és francia országismereti versenyét. A különleges és komplex feladatokból álló megmérettetésen már ötödik esztendeje a Tarczy Lajos Általános Iskola diákjai is részt vesznek. Idén harmincan ragadtak tollat az országos verseny tesztfeladatainak megoldása céljából, mely egyrészt a tanulók nyelvi felkészültségét, másrészt a választott nyelv – a pápai iskola esetében az angol – által determinált ország és annak szokásrendszerének ismeretét méri. A megmérettetés arra is alkalmat nyújt, hogy a diákok bővítsék ismereteiket az Európai Unió tagállamaival kapcsolatosan, nem beszélve a motivációról, az agol nyelv iránti tanulási kedv fokozásáról.

Martonné Klimó Irén, az angol munkaközösség vezetője vezetője elmondta, a tesztverseny feladatai igencsak komplexek. A gyakorlatok – az angolszász országok kultúrájával kapcsolatos ismeretek bővítése mellett – az angol nyelvi feladatokon keresztül természetesen a nyelvhelyességet fejlesztik és bővítik a szókincset. Martonné Klimó Irén hozzátette, a versenyen résztvevők kétharmada a kéttannyelvű tagozat tanulója, a jelenlévők egyharmad részét pedig az angolt emelt óraszámban tanulók teszik ki. Az angol munkaközösség vezetője megjegyezte azt is, erre a megmérettetésre minden évben azokat a tanulókat, várják, akik nemcsak hogy ötös tanulmányi eredménnyel rendelkeznek idegen nyelvből, de a tanórákon is aktívan közreműködnek. Az országismereti verseny egyébként rendkívül népszerű az oktatási intézmények körében, országosan rendszerint többszáz iskola diákjai mérik össze tudásukat.

A verseny eredményeinek feldolgozása interneten kersztül zajlik. A Tarczy-iskola tanulói tavaly eredményesen szerepeltek a megmérettetésen. Matthew Dokter országosan a 2., Beller Barnabás a 4., William Bergström pedig a 10. helyet tudhatta magáénak a 2011/2012-es tanévben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!