A Pápai SE lett a legjobb megyei sakkcsapat a MAL Kupán


2013-01-08 12:30:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Pápai SE lett a legjobb megyei sakkcsapat a MAL Kupán főképe
Kétnapos versenynek adott otthont az ajkai Nagy László Művelődési Központ, ahol több mint 100 résztvevővel rendezték meg a VI. MAL Kupát. A Pápai SE versenyzői nem először vettek részt a megmérettetésen, ám most rekordlétszámmal képviselték a várost és az egyesületet.
- Mint az már talán természetes az utóbbi időben, most sem jöttünk haza üres kézzel – tájékoztatta hírportálunkat Kiss Csaba, a PSE szakosztályvezetője. Nyolcfős felnőtt csapatunk és kilenc gyerekünk indult, talán csak Tapolca volt nagyobb létszámmal a gyerekeknél, mint mi. Mindenhol hétfordulós svájci rendszerben játszottak, fél-fél óra gondolkodási idővel. A gyerekek négy csoportban életkoruk szerint 1998-tól kezdődően játszottak a fiúk a lányokkal együtt, de az eredményhirdetéskor külön értékelték őket. A gyerekeknél egyéni verseny volt, illetve előre leadott három gyerek eredményéből számolt csapatverseny is. A felnőtteknél 11 együttes érkezett meg a megyéből, sajnos Veszprém, Balatonalmádi és Pét sem vett részt, velük még erősebb is lehetett volna a verseny. A 2004-ben vagy később született fiúk mezőnyében Hamza Gábor (Munkácsy) első, a lányoknál Tardos Luca (Tarczy) második helyen végzett. A 2002-2003-as korosztályban Czemmel Viktória (Tarczy) arany-, Varga Barbara ezüst-, (Szent István), Domonkos Eszter (Erkel) bronzéremmel gazdagodott. Az 1998-1999-ben született fiúk mezőnyében Varga Martin (Szent István) végzett az élen, Czemmel Dániel a dobogó második fokára állhatott fel. A csapatversenyben a Margl Roland, Varga Dániel, Czemmel Viktória összetételű pápai alakulat a harmadik helyt csípte el, jutalmuk egy torta volt, amit persze közösen fogyasztottunk el a gyerekekkel és a felnőttekkel. A legjobb megyei csapat megtisztelő címét is nekünk ítélték - megelőzve Tapolca csapatát - az elismerés mellé egy gyümölcstál járt. Felnőtt csapataink egy elég erős mezőnyben az ötödik és a nyolcadik helyet szerezték meg a 11 csapat közül.
Kiss Csaba elmondta, január 13-án a megyei első osztályú bajnokságban Kelet-Balaton együttese érkezik Pápára, délelőtt 9:30-tól egy decemberben elmaradt mérkőzést pótolnak a Pedagógus Művelődési Otthonban.

A kupa összesített eredményei ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!