Új munkatársakat keres a pápai telefonos lelki segélyszolgálat


2013-01-07 20:56:31  | cikk: HuHa  | 


Új munkatársakat keres a pápai telefonos lelki segélyszolgálat főképe
Nyolcvan órás képzésre várja az önkéntes jelentkezőket a Pax Anime Mentálhigiénés Egyesület, hogy bővítse a telefonos lelki elsősegély-szolgálatnál dolgozó önkéntesek számát Pápán. A pápai szervezet 22 éve működik, jelenleg a hét minden napján 18 és 24 óra között várják munkatársaik a befutó hívásokat, értő füllel hallgatják a hívók problémáit és segítenek ablakot nyitni a gondokkal küzdők sötétbe borult lelkében. Erre az önkéntes szolgálatra várják a 20 és 65 év közötti, legalább érettségivel rendelkező, nyitott és jó kommunikációs képességű munkatársakat Pápáról és környékéről. Ez a munka nem jelent munkaviszonyt, ez egy önkéntes szolgálat, amely zömmel esti és éjszakai elfoglaltságot jelent, kollégáinknak pedig az a feladata, hogy fogadják a 116-123-as telefonra beérkező hívásokat – hangsúlyozta Balázsné Márton Mária, az egyesület titkára, a képzés szervezője.
-A nyolcvan órás képzés helyszíne Győr, a képzés maga díjmentes, de a bejárást a jelentkezőknek kell megoldania. A tanfolyamot alkalmassági elbeszélgetés előzi meg, hiszen nem szabad, hogy e munka során akár ők, akár a hívó felek sérüljenek, tehát elengedhetetlen a pszichológiai alkalmasság.  A tanfolyam elméleti és gyakorlati oktatásból áll, ami kiváló önismereti tréninget jelent és felkészíti a leendő telefonszolgálatos kollégákat arra, hogy értő füllel tudják hallgatni a hívók problémáit és segítséget tudjanak nyújtani számukra. A résztvevők tanulnak pszichológiát és számos gyakorlati ismeretet szereznek kommunikációból, konfliktuskezelésből és a hívókkal való beszélgetés különböző technikáiból. A tanfolyam végén vizsgát kell tenniük a hallgatóknak, ezt követően vállalhatnak szolgálatot szervezetünknél előbb a tapasztalt kollégákkal közösen, majd önállóan. És bár mi elsősorban a pápai telefonos lelki elsősegély-szolgálathoz keresünk új munkatársakat, a sikeres vizsga után az ország bármely hasonló szervezeténél elfogadják a bizonyítványt - mondta el a tanfolyam szervezője.
A jelentkezők naponta 18 és 24 óra között, vonalas telefonról hívva a 116-123-as és a 06/80/810-600-as számon érdeklődhetnek a tanfolyam részleteiről és a szolgálat munkájáról. Emellett a 06/30/360-0825-ös mobilszámon, illetve a papa12@sos505.hu e-mail címen  is kérhetnek részletes információt, jelentkezni pedig kizárólag kézzel írott önéletrajzzal és motivációs levéllel lehet, amit a Pax Anime Mentálhigiénés Egyesület nevére kell címezni és a pápai kórház főportáján leadni vagy oda postázni (gr. Esterházy Kórház, Pápa, Jókai utca). A jelentkezéseket január 15-ig várják a szervezők, a képzés várhatóan a hónap második felében indul.

 A telefonos lelki elsősegély-szolgálat egyébként a nap 24 órájában elérhető a 116-123-as ingyenesen hívható számon. A hívás teljesen anonim, vagyis mind a hívó, mind a hívott fél személye ismeretlen marad. A lelki segélyszolgálatok országosan évente többezer hívást fogadnak, az itt dolgozó önkéntesek nagyon sok magányos, problémákkal küzdő embernek segítenek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!