Megkezdte a felkészülést a Lombard Pápa, Maric biztosan marad


2013-01-07 16:03:56  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megkezdte a felkészülést a Lombard Pápa, Maric biztosan marad főképe
Több élvonalbeli klubhoz hasonlóan a Lombard Pápa is megkezdte a felkészülést a tavaszi bajnokságra illetve a Ligakupa küzdelmekre. A mai délutánon előbb Zsivóczky-Pandel Gyula, Árki Gábor klubmenedzser és Szemán György klubigazgató köszöntötte a játékosokat, majd a szakmai stáb a műfüves pályán átmozgató edzést vezényelt a keretnek. Az első tréningről igazoltan hiányzott Youssef Sekour, Goran Maric, Lazar Arsic és Ceasar Quintero, a négy labdarúgó a hét második felében csatlakozik társaihoz. A pápaiaknál viszonylag nyugodtan telt a szünet, a háttérben a csapat megerősítése érdekében azonban komoly munka folyik. Korábban már beszámoltunk róla, hogy Fellai és Benko elhagyta az együttest, legutóbb pedig a nagy reményekkel érkező, ám csalódást keltő Aleksandrs Cekulajevs munkáját köszönték meg. Érkező a visszatérő Dóczi Krisztiánon kívül egyelőre nincs, a szakmai stáb azonban egy fiatal, tehetséges angol szakemberrel gyarapodott.
- Nagy örömömre hosszú tárgyalások után sikerült Barney Lord erőnléti edzőt szerződtettni, az angol szakember a sheffieldi akadémián sajátította el tudását, korábban pedig a Ferencváros utánpótláscsapatainál dolgozott. Bízom benne, hogy vele egy sokkal eredményesebb, komplexebb, hatékonyabb munkát tudunk elvégezni, mint korábban. Nemcsak erőnlétben, hanem játékkészségben is fejlődnünk kell, ha ez sikerül, a befektetett munkának meg kell térülnie. A szünetre egyéni edzéstervet kaptak a játékosok, mindenkinek saját érdeke volt, hogy ezeket elvégezze, bízom benne, hogy ezt mindenki megtette. Nyolchetes felkészülés vár ránk, ez nagyon optimális számunkra, ezen a héten a laborvizsgálatokat és a felméréseket végezzük el, jövő héttől pedig napközis rendszerben dolgozunk, a harmadik héttől a tréningek mellett szerda-szombat ritmusban edzőmeccsek várnak ránk.
A vezetőedző hozzátette, már egy hónapja zajlanak a kulisszák mögött a tárgyalások, bízik benne, hogy olyan játékosok kerülnek Pápára, akik minőséget képviselnek, és a bajnokikon a csapat hasznára válhatnak. A játékoskeretben várható változásokról Szemány Györgyöt kérdeztük.
- Örülünk, hogy érdeklődnek a Lombard Pápa játékosai iránt, Dlusztus Andrást Lengyelországból figyelték, konkrétum ez ügyben nem történt, Goran Maric távozásáról sincs szó, ebben a szezonban biztosan nálunk marad. Mindenképpen szeretnénk igazolni, a tárgyalások most folynak, magyar szinten azok jöhetnek szóba, akik jelenlegi csapatuknál nem szeretnének maradni, vagy lejárt szerződésűek, szóba kerülhet még a kölcsönszerződés is, aminek mi annyira nem vagyunk a hívei. Aláírt szerződésű új igazolás jelenleg nincs.
A csapat várhatóan februárban egyhetes törökországi edzőtáborba utazik, február elejére pedig remélhetőleg a keret is végleges lesz.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!