Ismét fiatal zenészek játszottak a Bartók zeneiskolában


2013-01-06 11:12:48  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Ismét fiatal zenészek játszottak a Bartók zeneiskolában főképe
Három fiatal művészpalánta adott hangversenyt szombat délután a Bartók Béla Zeneiskola dísztermében: Fodor Brigitta zongorán, Szabó Sára hegedűn, míg Falaki Máté csellón játszott a zenekedvelő közönségnek.
Fodor Brigitta és Falaki Máté korábban a Bartók Béla Zeneiskola növendékei voltak. Brigitta jelenleg a veszprémi Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola hallgatója, Máté pedig a fővárosi Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola diákjaként készül a zenei érettségijére.
Mátét saját bevallása szerint a csellóban a hangszer bensőséges, emberközelibb mivolta fogta meg. Mint mondta, mikor játszik, jóleső érzést nyújt számára érezni a cselló rezgését. Igyekszik minél többet gyakorolni, ezért egy nap akár 5-6 órát is eltölt a hangszere társaságában. Az ifjú csellista továbbtanulás előtt áll, és akár külföldön is szívesen folytatná a tanulmányait. A későbbiekben mindenképpen zenetanítással szeretne majd foglalkozni.
– Szívesen segítenék másoknak elsajátítani a zenét, a hangszeren való játékot. Habár nem ez az első koncertem, de bevallom, még mindig izgulok egy kicsit a fellépések előtt. Ezen jó lenne már túljutni. De egy-egy hangverseny előtt talán kell is egy kis izgalom – fűzte hozzá egy mosoly kíséretében Falaki Máté.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!