Átlagos mennyiségű esemény a rendőrségnél év végén (Frissítve!)


2013-01-02 22:15:53  | cikk: HuHa  | fotó: rendőrségi felvétele  | 


Átlagos mennyiségű esemény a rendőrségnél év végén (Frissítve!) főképe
Nagyobb rendőri erő bevonását igénylő esemény nélkül teltek az év végi ünnepek. A Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy átlagos mennyiségű ügyben kellett eljárniuk, mind közlekedési, mind közrendvédelmi és mind bűnügyi tekintetben. Császárné Elek Veronika elmondta, bűncselekmények, szabálysértések, balesetek is történtek karácsony és újév időszakában, több állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, de ezek száma nem haladta meg a hétköznapok ügyszámát. A pápai rendőrök folyamatosan járőröztek az ünnepek idején is, szilveszterkor pedig a Készenléti Rendőrségtől is érkezett megerősítő erő.
-A bűncselekmények között a vagyon elleni jogsértések voltak többségben. Több pincebetörés történt, volt ahonnan csak tíz liter bort tulajdonítottak el, de olyan is ahonnan száz literes mennyiségben loptak el bort. Egy teraszról három sonkát vitt el ismeretlen tettes, egy családi házból pedig lőszert loptak el. Az év utolsó napjaiban, amikor nyitva voltak az üzletek több bolti tolvajlásról érkezett bejelentés, az elkövetők között felnőttek és kiskorúak is voltak, a lopás tárgyát pedig jellemzően élelmiszerek és illatszerek jelentették. Egy fiatalkorú tolvajról kiderült, hogy eltűnés miatt körözi a lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányság és több eltűntként körözött fiatalt is igazoltattak rendőreink – sorolta az év végi eseményeket az alezredes. Az utolsó napokban több bejelentés is érkezett a kapitánysághoz gépkocsi feltörésről, Pápáról és az illetékességi terület más településeiről. Ismeretlen tettesek utcán parkoló járműveket törtek fel, és mint kiderült a sértett gépjármű tulajdonosok valamennyi esetben értékeket hagytak autóikban, többek között táskát iratokkal, hordozható tv-t, személyes okmányokat. Falopásról is érkezett bejelentés az ünnepek idején, egy mezőőr pedig két férfit tetten ért, amint az önkormányzat fáját vágták ki illetéktelenül.
-Rendőreinknek testi sértéses esetekkel és garázdaságokkal is volt dolguk az elmúlt napokban. Szenteste napján ismeretlen tettesek egy szelektív hulladékgyűjtőt gyújtottak fel, közterületen és családban történt verekedéshez is hívták kollégáinkat, egy Pápa melletti faluban pedig késelés történt, szerencsére könnyű sérüléssel járt csak az eset. December 28-án este egy Kossuth utcán haladó három fős baráti társaság egyik férfi tagjával keveredett szóváltásba egy pápai fiatalember, aki mindenáron verekedést akart provokálni. A sértett elzárkózott az agresszív magatartástól és barátnőjével egy közeli szórakozóhelyre tért be, míg ez alatt harmadik társuk telefonon értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök igazoltatták az elkövetőt, aki elismerte a jogsértést. Tettét a túlzott alkoholfogyasztással indokolta. Vele szemben a rendőrök rendzavarás szabálysértés miatt helyszíni bírságot szabtak ki. Petárdázással kapcsolatban több bejelentés is érkezett kapitányságunk ügyeletére, de a kiérkező rendőrök sem petárdát használó, sem petárdát birtokló személlyel nem találkoztak – tájékoztatott a kiemelt megelőzési főelőadó.
Közlekedési szempontból is átlagosnak mondható az év vége, két súlyos sérüléssel és több könnyű sérüléssel járó balesethez vonultak ki a közlekedésiek, és több, személyi sérüléssel nem járó koccanásos baleset is történt a megnövekedett forgalom idején az egyik hipermarket parkolójában.
-Szenteste napján egy kerékpárost ütött el egy mögötte haladó autó, 29-én pedig három személy akart betolni egy autót, egyikük a gépkocsi mögött állt, amikor a hátulról érkező jármű vezetője figyelmetlenségből neki ütközött, a férfi pedig a két kocsi közé szorult. Mindkét baleset súlyos személyi sérüléssel járt. Könnyű sérüléssel járt az a homokbödögei eset, melyben egy ittas biciklis kanyarodott egy vele szemben közlekedő autó elé, Pápa és Adásztevel között pedig egy ittas gyalogos – láthatósági mellény nélkül – tántorgott ki egy szabályosan közlekedő motor elé – tudtuk meg Császárné Elek Veronikától.
Ittas gépjárművezetővel szemben egyébként egy esetben intézkedtek a pápai rendőrök – ő balesetet is szenvedett, emellett pedig négy ittas kerékpárossal szemben szabtak ki közigazgatási bírságot az év végi ünnepek idején. Az alezredes elmondta, szilveszter éjjelén történt egy sajnálatos baleset is, egy taxisofőr veszítette életét fuvarozás közben.
-A taxi utasa arra lett figyelmes, hogy megszakadt a kommunikáció a sofőrrel, az autó pedig balra tart. A taxi egy oszlopnak ütközött, az utas, aki sérülés nélkül megúszta a balesetet hívta a rendőrséget, mentőket és a tűzoltókat, akik kiszabadították a jármű sofőrjét a gépkocsiból, ám az orvosok már nem tudták újraéleszteni. Az elsődleges vizsgálatok szerint szívmegállás okozta a taxis halálát, tehát nem a baleset következtében hunyt el, hanem valószínűleg már az ütközés előtt életét veszítette. A Pápai Rendőrkapitányság szakértők bevonásával közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.
A pápai rendőrök két szokatlan esettel is találkoztak az év végén.   Szilveszter napján egy budapesti férfi a feleségével Döbröntéről indult kirándulni a Bakonyba, ám ott eltévedtek, ezért a pápai rendőrséghez fordult segítségért. Az ügyeletes folyamatosan tartotta a kapcsolatot az eltévedt párral, a helyi körzeti megbízott pedig egy túravezetővel indult keresésükre. Még az esti sötétség előtt sikerült rájuk bukkanni és visszaszállítani őket szálláshelyükre. Ugyancsak az év utolsó napján érkezett a viccnek tűnő bejelentés az kapitányság ügyeletére, miszerint egy strucc szaladgál a 83-as számú főút Pápát elkerülő szakaszán és a belváros felé tart. A pápai rendőrök nem vették tréfára a dolgot, a madár keresésére indultak. Az állatot több állampolgár is látta különböző helyeken, ám a rendőrök nem találták a jelölt helyszíneken. Végül egy szolgálaton kívüli körzeti megbízott megtudta, hogy Vaszaron befogtak egy nagytestű madarat. Mint kiderült nem strucc, hanem emu az elszabadult jószág és egy pápai farmról szökött meg. A madarat visszavitték a farmra, ahol ugyan nem találták a tulajdonost, de a szomszédban lakó férfi a gazda megérkezéséig befogadta a kóborló emut.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!