Sikeresen pályáztak a társasági adóra a pápai egyesületek


2013-01-02 14:27:09  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sikeresen pályáztak a társasági adóra a pápai egyesületek főképe
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a 2011. évtől a sporttal összefüggő elfogadott törvénymódosítások lehetőséget adnak a látvány-csapatsportágak (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong) gazdasági társaságok nyereségadójából történő finanszírozására, sporttámogatáshoz kapcsolódó adókedvezmény igénybevételére. Korábban a Pápai Egyesített Labdarúgó Club, a Pápa Motax Autó KC, a Kilián DSE, a Bakonyerdő Elmax Vasas SE és a Motax KC Pápa pályázott sikeresen. A hat egyesület – kiegészülve a Pápai SE-Termál csapatával – a 2012/2013-as versenyévadra 155 millió forintot gyűjthet össze. A pályázatok leadási határideje december 20-a volt. A pápai látványsportágak képviselői egy kivétellel elégedettek lehetnek, hiszen ebben a negyedévben is sikerült gyarapítani az egyesület kasszáját.

Lantai Balázs (Pápai Egyesített Labdarúgó Club): Egyesületünk 112 millió forintra pályázhatott, ebből 90 milliót sikerült összegyűjtenünk, melyből 88 millió már az erre elkülönített számlánkra meg is érkezett. Elégedettek vagyunk, hiszen a tavalyi 65 millió forinttal szemben a pápai és budapesti cégeknek köszönhetően jelentősen nőtt a lehívható összeg, a pénzből az utánpótlás-nevelést, a versenyeztetéssel összefüggő költségeket, személyi jellegű ráfordításokat, valamint tárgyi eszköz beruházását, felújítását igyekszünk fedezni.

Kapcsándi Zsolt (Bakonyerdő Elmax VSE Pápa): A férfi kézilabda csapat 2.889.710 forint támogatásban részesült, melyet ezúton is köszönünk az érintett gazdasági társaságnak. Sportegyesületünk saját erejéből próbált több céggel is tárgyalni, de az önkormányzat is ígért segítséget, ám a 17 millió forintos pályázatból önerőből ennyit sikerült megvalósítanunk. A felhasználási cél nem más, mint tavaly: serdülőcsapatunk fenntartása (amely NB II-ben nem kötelező), valamint az utánpótlás-nevelés színvonalának további javítása. Emellett igyekszünk a felnőtt csapat edzés-, illetve meccskörülményeit javítani, de sajnos ez a támogatás erre nem nyújt lehetőséget a szigorú szabályozás miatt.

Pődör Ákos (Kilián DSE Pápa): A Kilián DSE nyolcmillió forintra pályázott, ebből ötmillió megérkezett a számlánkra, a fennmaradó összegre pedig tavaszra aláírt szerződésünk van. Terembérletre, edzői díjakra és sportfelszerelésekre fordítjuk a pénzt, bízunk benne, hogy az érintett hét korosztályos csapat több mint 100 sportolójának fejlődését nagyban segíti majd ez az összeg és egy sikeres év elé nézünk.

Hernádi Tamás (Pápai Motax Autó KC): A négy csapatunknak idén ötmillió forintot sikerült összegyűjtenünk, ez félmillióval több, mint a korábbi pályázatunkból befolyó pénz. A Magyar Kosárlabda Szövetség kiírásának értelmében kizárólag az utánpótlásra fordítható a társasági adóból befolyó nyereség, ebbe az utaztatás, versenyeztetés, szakmai továbbképzés, edzők juttatása tartozik bele.

Zöldi Ferenc (Motax Pápa): Sajnos túl későn érkeztek meg hozzám az adóigazolások, kifutottunk az időből, így a tervezett 800.000 forint egyelőre nem tarthatunk igényt. Nem esünk kétségbe, a következő negyedévben biztosan sikerül a társasági adóból hasznot hoznunk. A csapat jövője biztosított, az önkormányzati szponzoráció egy része még rendelkezésünkre áll.

Cseh László (Pápai SE-Termál): 10 millió 500 ezer forintra pályázhattunk, ebből celldömölki, pápai cégeknek és magánszemélyeknek köszönhetően 8,4 millió forintot gyűjtöttünk össze utánpótláscsapataink számára. Tárgyi eszközeinket szeretnénk fejleszteni, labdák, hálók és két lövőfal, valamint egy újraélesztő készülék (defibrillátor) vásárlását tervezzük, emellett a bajnokságok lebonyolítását is ebből finanszírozzuk, nyáron pedig edzőtáborban veszünk részt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!