Gyakran vonultak a mentősök az ünnepek alatt


2013-01-02 11:28:42  | cikk: mo  | 


A tűzoltók átlagos, a mentők azonban megnövekedett esetszámmal dolgoztak az elmúlt hetekben. Az ünnepek idején előforduló, gyertya okozta karácsonyfa-, illetve koszorútűzhöz idén nem riasztották a tűzoltókat. Csillag István tűzoltó alezredes, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője átlagos esetszámról számolt be, december 23-tól 2013. január 1-ig mindössze 10 esethez vonultak ki a tűzoltók. A tűzoltó alezredes elmondta, december 23-án a hajnali órákban Nagygyimóton szénmonoxid-mérgezés miatt szállítottak kórházba négy személyt. A lakóépületben a gázüzemű vízmelegítő hibásodott meg. December 27-én, pápán a Petőfi utcában egy lakás villanyórája gyulladt ki. A lakókat sikeresen kimenekítették, személyi sérülés nem történt. December 31-én két esethez vonultak a lánglovagok, egy árokba csúszott személygépjármű mentésére és egy kéménytűzhöz. Személyi sérülés egyik esetben sem történt – tájékoztatott a kiemelt esetekről Csillag István.
A Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője az említett esetek tükrében felhívta a figyelmet a tűzveszélyes kiszáradó karácsonyfákra és a tűzelő-, fűtőberendezések biztonsági követelményeinek betartására.

A Mentőállomáson már sajnos mozgalmasabban teltek az ünnepek. Kürti József, a Mentőállomás vezetője elmondta, 20 százalékkal emelkedett a kivonulások száma. December 24-én, 25-én és 26-án, illetve Szilveszter napján hatvan esetben riasztották a mentőket. Az ünnepnapok közül Kürti József karácsony másnapját emelte ki, ezen a napon az esti órákban 10 alkalommal vonultak ki a metősök. A karácsonyi ünnepek idején többnyire belgyógyászati esetekhez, részegséghez, sérülésekhez riasztották a mentőket, de ezekben a napokban gyakorta okoznak gondot a pszichiátriai esetek is. A mentőállomás-vezető elmondta, december 31-én rendszerint megnövekedetett esetszámmal dolgoznak. A belgyógyászati megbetegedések, fejsérülések, részegség mellett egy közterületi újraélesztés is feladatot adott a mentősöknek. Kürti József tájékoztatott arról is, ezen a napon minden második esetben részegség miatt vonultnak ki a mentősök. A Mentőállomás vezetője hozzátette, sajnos éves szinten is megemelkedett esetszámról számolhat be, hiszen 2011-ben 5340 feladatot hajtottak végre a mentősök, míg 2012-ben december 27-én átlépték a 6000-ret.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!