Idén is ostormenettel indul a szilveszteri futás


2012-12-29 15:34:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Idén is ostormenettel indul a szilveszteri futás főképe
A Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület egy régi magyar hagyományt elevenít fel városunkban. Régebben ugyanis szokás volt a jeles napok alkalmával az ostorral való tiszteletadás, csattogtatás. Ezzel tisztították meg a utcákat és tereket, elűzve minden rossz és ártó gondolatot. Ilyen alkalom volt a szilveszter napja is, amikor a fiatalok ostorral hangosan pattogtatva vonultak végig a falun, biztosítva a föld és az ég között az egyensúly helyreállítását. A Hét Csillag Egyesület az elmúlt két évben is megtartotta e régi szokást, idén a pápai hagyományőrzőkkel együtt vonulnak.
- Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk december 31-én 14-órakor, a Bástya lakóteleptől induló és egészen a Nagytemplomig tartó ostormenetre, ahol szeretnénk leróni tiszteletünket elődeink előtt, és méltó módon búcsúztatni az Óév utolsó napját – tette hozzá Pintér Péter, az egyesület elnöke.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!