Az erkelesek is jártak a Parlamenti Gyermekkarácsonyon


2012-12-28 11:48:55  | cikk: Babos Petra  | 


Az erkelesek is jártak a Parlamenti Gyermekkarácsonyon főképe
2012. december 22-én a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat meghívására 35 erkeles tanuló vehetett részt a Parlamenti Gyermekkarácsonyon. A felejthetetlen élményekről Heizer Zoltánné iskolaigazgató számolt be hírportálunknak.
- Nagy izgalommal és örömmel indult a csoport a kora reggeli órákban a főváros felé.
A Parlamentben két udvarias és kedves kormányőr fogadta a delegációt, egész nap ők kísértek bennünket a különböző helyszínekre. A beléptetés utána narancssárga sapkát kaptunk, így könnyű volt megkülönböztetni bennünket a több mint 800 gyermek között. Először tízóraival kedveskedtek nekünk az ország házában, majd a gyönyörűen feldíszített főlépcsőn, párnákon helyezkedtünk el. Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke köszöntője után átadták az Országház kulcsát a gyermek házelnöknek és alelnököknek, majd zenés karácsonyi program kezdődött. A fellépők között volt: Csobot Adél, Antal Timi, Oláh Gergő, a Budapesti Operettszínház sztárjai,Malek Andrea és Korpás Éva zenekara. Óriási sikerük volt, hatalmas tapsvihar köszönte meg a fellépésüket. Az ünnepi ebéd elfogyasztása után is még számtalan meglepetés várta a gyerekeket. A Felsőházi teremben Gubás Gabi és zenekara, a Vadász teremben „csodák palotája” várt bennünket és találkozás az x Faktor idei első három helyezettjével. A Déli társalgóban legendás sportolókkal találkozhattunk. A csodálatos Gobelin teremben Székelyföldi Legendárium, a dunai folyosón kézműves foglalkozás, arcfestés, buborékfújás és lufihajtogatás tette még izgalmasabbá a napot. Kora délután visszaadták a gyerekek a Parlamentet a felnőtteknek, megköszönve, hogy felejthetetlenné tették számukra ezt a karácsonyt. Jó volt látni a sok boldog gyermekarcot. A kis csapat óriási élményekkel gazdagodva, valamint a képviselőktől kapott ajándékokkal megrakott hátizsákkal ért kissé fáradtan, de nagyon boldogan haza – számolt be élményeikről Heizer Zoltánné.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!