A Kamarazenekar karácsonyi koncertje


2012-12-20 21:36:04  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Kamarazenekar karácsonyi koncertje főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara már 63. éve örvendezteti meg a zenebarát közönséget advent idején karácsonyi koncertjével.  A színes műsor az adventi hangulathoz illően Vivaldi C-dúr concerto- jával kezdődött, majd Carl Jenkins: Concerto grosso I. tételét hallhatta a közönség, ezt egy Handel: F dúr orgonaverseny követte. Bach: Air, majd Vivaldi: Nisi Dominius dallamait követően természetesen karácsonyi dallamok is felcsendültek az est során az Evangélikus templom ódon fali között.
A koncerten közreműködött Horváthné Eisenbeck Ágota, Baki Szabolcs, Lakner Norbert, Varga Zoltán és a Weöres Sándor Általános Iskola diákjai.
A Kamarazenekar a karácsonyi hangversenyre már október óta lelkesen készült. A zenekar 15 fővel működik, elsősorban a Bartók Béla Zeneiskola tanárai és diákjai alkotják. A mai repertoárt igyekeztek változatosan összeállítani, így Vivaldi, Bach és Handel is szerepelt a műsorban - mondta Nagy Tibor zenekarvezető.
A műsort a közönség vastapssal jutalmazta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!