Kovásznai gyermekek megsegítésére várnak adományokat az adventi vásárban


2012-12-20 17:04:53  | cikk: mo  | 


Kovásznai gyermekek megsegítésére várnak adományokat az adventi vásárban főképe
Kovásznai gyermekek megsegítésére létrejött alapítvány települt ki az adventi vásárba ezen a héten. A dr. Áldozó Tamás polgármester által kezdeményezett és támogatásával létrejött alapítvány idén ősszel alakult meg a városban a hagyományőrző tevékenységek elősegítsése, nemzetközi kapcsolatok ápolása és kiépítése, nemzeti kulturális értékeink megismertetése, valamint a magyarországi és a határon túli magyar gyermekek érdekeinek képviselete, szellemi fejlődésük elősegítése és egyfajta szociális védelem céljából.

A Kovásznai Gyermekmosoly Alapítvány az erdélyi Kovásznán működő – Böjte Csaba alapította – Dévai Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ, az ott, valamint a településen és környékén élő rászoruló gyermekek támogatását tűzte ki célul. A Gyeremekvédelmi Központ 2006 óta működik az erdélyi településen, kizárólag adományokból, támogatók által nyújtott felajánlásokból biztosít meleg és barátságos otthont a rászoruló háromszéki gyerekeknek, akiknek nincsenek szüleik, vagy olyan rosszak a körülményeik, hogy nem tudnak gondoskodni róluk.

A Kolozsi Noémi és István által vezetett ház és az a szeretet, törődés, összefogás és elkötelezett felelősségvállalás, amellyel a gondjaikra bízott gyerekeket nevelik, már eddig is sok pápait ösztönzött arra, hogy amivel csak tudja, segítse őket. Ennek a segítségnek a hosszú távú biztosítása és rendszeressé tétele érdekében hívták életre az alapítványt, mely továbbra is várja az önzetlen segítőket. Ha mindenki, aki szeretne jobb körülményeket biztosítani a Kovásznán élő gyermekeknek, akár csak egy doboz cigaretta árát átulja az alapítvány bankszámlájára, vagy beledobja az adventi vásárban, a szervezet faházánál kihelyezett mézeskalács házikóba, már sokat segített.
Az alapítvány javára befolyt teljes összeget a ház kapja, a kuratórium tagjai önkéntesen végzik munkájukat.

A Fő téren felállított faházak egyikébe kitelepült Kovásznai Gyermekmosoly Alapítvány képviselői a negyedik adventi hétvégén az adventi vásár nyitva tartási idejében várják a segítő adományokat. Cserébe házi sütemények, és útravaló, lélekemelő üzenetek fogadják az adakozókat.

Bankszámlaszám: OTP 11748045-20058373

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!