Szülők karácsonya a Munkácsyban


2012-12-19 23:56:34  | cikk: Babos Petra  | 


Szülők karácsonya a Munkácsyban főképe
A Munkácsy Mihály Általános Iskolában már hagyomány, hogy karácsony előtt az intézmény tanulói műsorral lepik meg szüleiket, tanáraikat és az iskola volt pedagógusait. Az idei évben ének, mese, pásztorjáték és tánc színesítette a repertoárt.
Ferenczi Kálmán igazgatóhelyettes érdeklődésünkre elmondta, a műsort 560 szülő tekinti meg ma és holnap. Mint mondta, az ünnepekben leggazdagabb hónapunk, a december zárja az évet.
- A karácsony manapság sok mindent jelent. Van, akinek a megváltó születését, van, aki azt mondja, a szeretet ünnepe. Az ünnepek közeledtével minden megváltozik, a négy hét a várakozás, a lelki felkészülés ideje. Egy-egy pillanatra megállunk a rohanó világban és számvetést készítünk az elmúlt évről. Felidézzük a legszebb pillanatokat és minden szépséget, jóságot elraktározunk lelkünkben, hogy ebből meríthessünk erőt az új esztendőben. Az ünnep hangulatában a másikra is figyelünk. Nem biztos, hogy a drága ajándékok jelentik a szeretetünket, hanem az, hogy önmagunkból mit adunk. A várakozás időszakában a szülői összefogás szép példájának köszönhetően elkészült az iskolai betlehem - mondta az igazgatóhelyettes.
Végül hozzátette, a karácsony várakozó csendje, öröme, kedves szokása a felnőttekben azt a szépséget idézi fel, ami csak a hajdani gyermekségük világában volt felfedezhető.
- Ilyenkor év vége felé az idő felgyorsulni tűnik, ezért fontos, hogy a mindennapi rohanó világban megálljunk, és töltsünk el egy órát ünnepelve. Őszinte szívvel kívánok mindenkinek boldog, szép karácsonyt, sok-sok örömet és boldogságot - tette hozzá Ferenczi Kálmán.
A karácsonyi műsort a nagy sikerre való tekintettel holnap ismét bemutatja a diákság.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!