Meghitt teadélután változatos produkciókkal


2012-12-19 23:40:59  | cikk: mo  | 


Meghitt teadélután változatos produkciókkal főképe
Terített asztalok, házi sütemények, forró tea és karácsonyra hangoló produkciók várták a gyerekeket és szüleiket a Weöres Sándor Általános Iskolában ma este. A karácsony tövében megszervezett teadélután már régi hagyományra tekint vissza az intézményben. A meghitt program 15 évvel ezelőtt, diákkezdeményezésből nőtte ki magát. Horváthné Árvai Mária, az est szervezője elmondta, az akkori nyolcadikosok úgy döntöttek, kizökkentik szüleiket a karácsonyi hajtásból és egy kellemes teadélutánon együtt, közösen hangolódnak az ünnepekre.

A teadélután mindig népszerű az intézményben, most is sokan eljöttek. Az iskola előterében megterített asztalok megteltek a szülőkkel és gyermekeikkel, mintegy 120 fő vett részt a programon. A kellemes hangulatú rendezvény célja az ünnepekre történő lelki felkészülés, ismerkedés és kötetlen beszélgetés.
- Ha kicsit elcsendesedünk és belehallgatunk az asztaloknál zajló beszélgetésekbe, megfigyelhetjük: sokszor idegenek kerülnek egy asztalhoz, de karácsonyról beszélnek, gyerekekről és ha nagyon fülelünk, meghalljuk: az iskoláról is beszélnek. És ahol az iskoláról beszélnek, az annak az intézménynek csak jó lehet – fogalmazott Horváthné Árvai Mária.
A rendezvényen újdonság volt ebben az évben, hogy a felkínált süteményeket maguk a diákok sütötték. Az előző két hét technika óráin szebbnél szebb mézeskalácsokat, puszedliket és kókuszkockát, azaz sokféle karácsonyi süteményt készítettek, melyeket fel is szolgáltak szüleiknek.

A 15 éves évforduló kapcsán gazdag programmal várta a megjelenteket az intézmény. Külön erre az alkalomra egy 20 perces darabot állítottak össze a nyolcadikosok Tegyi Tibor drámatanár vezetésével. A műsort a három nyolcadik osztály közösen vitte színre, melyben gazdag versválogatás hangolta ünnepre a közönséget. A megindító darabot három csoport játszotta: az angyalok kara, akik elhozzák békességet, a hajléktalanok világa, akinek egészen mást jelent az ünnep és egy zenész társaság, akik kapcsolatot teremtenek az égiek és a lentiek között. Tegyi Tibor elmondta, a műsor üzenete az, hogy karácsonykor mindenki megbékél, és megtalálja magában a szépet, a jót, a melegséget a szívében, bármilyen szinten is létezik.
A karácsonyi teadélután folytatásában – a közelmúltban elindult együttműködés nyomán – fellépett a Bartók Béla Zeneiskola kamarazenekara, valamint a szülői és pedagógus énekkar is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!