Változatos évet tudhat maga mögött a két helytörténeti kör


2012-12-19 23:12:56  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Változatos évet tudhat maga mögött a két helytörténeti kör főképe
Közös rendezvényen értékelte a 2012-es évet a Várostörténeti Honismereti Kör és az Ipartörténeti Kör ma este a Pedagógus Művelődési Házban.
Az összejövetel elején az egybegyűltek megemlékeztek a közelmúltban elhunyt Homor György nyugalmazott ezredesről, ismert helytörténészről.
– Homor György kiváló katona és helytörténész, valamint rendkívül rokonszenves, nagyszerű ember volt. Tíz évig, életének utolsó évtizedében élt Pápán. 70 évesen érkezett városunkba, 80 éves korában távozott közülünk. Feldolgozta Pápa történelmének egyik legnehezebb témáját, ugyanis az itt tanyázó első hadosztály és a későbbiekben ugyancsak nálunk állomásozó újabb hadosztály történetének megörökítését köszönhetjük neki. A Két hadosztály Pápán című kötet egy tökéletes munka – nyilatkozta hírportálunknak Huszár János körvezető, Bél Mátyás-díjas helytörténész.
Mint mondta, változatos, sikeres és értékekben gazdag évet tudhat maga  mögött mind a Várostörténeti Honismereti Kör, mind pedig az Ipartörténeti Kör.
– Kötelességünk ápolni a város múltját  és gondoskodni Pápa történetének továbbadásáról. Az idei évhez hasonlóan 2013-ban is változatos, színvonalas programokat szeretnénk megvalósítani. Terveink szerint többek között három kihelyezett ülést is tartunk majd, valamint ellátogatunk például a csóti fogolytábor temetőjébe – tekintett előre Huszár János.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!