Városi úszó diákolimpia


2012-12-19 17:04:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Városi úszó diákolimpia főképe
A 2012/2013-as tanévi városi versenyt rendezték az I-IV. korcsoportos tanulók számára (I. korcsoport: 2004-ben vagy később születettek, II. korcsoport: 2002-2003‐ban születettek, III. korcsoport: 2000‐2001‐ben születettek, IV. korcsoport: 1998‐1999‐ben születettek) a Várkertfürdő medencéjében. Kicsit kevesebben voltak, mint az előző évben, de ez betudható annak, hogy a karácsonyi készülődés időszakában kellett megrendezni ezt a versenyt, hiszen a megyei és országos diákolimpiai versenyek is legalább egy hónappal hamarabb lesznek, mint az előző években.
- A visszafogottabb érdeklődés ellenére is több mint 150 gyerek ugrott a medencébe és küzdött a minél jobb helyezését – mondta el a versenyről Kertész Attila, a Pápai Úszó Sportegyesület elnöke. Egy versenyző maximum két számban indulhatott, a korcsoporton és úszásnemen belül csak az első és második helyezett juthat tovább a megyei versenyre, amit eddig mindig Balatonfűzfőn rendeztek, de idén előreláthatólag Pápán rendezzük majd 2013. január 20-án. Az egyéni versenyzők közül mindkét számban továbbjutottak a Szent István Iskolából Balogh Eszter, Nagy Dániel, Nagy Levente, Nagy Rebeka, Nagy Zsófia, Szabó Janka, Tibold Gergő, Üveges Johanna, Zsirai Máté. A Türr István Gimnáziumból Gulyás Erik, Korbély Dominik, Pereznyák Ferenc, a Munkácsyból Sztupák Laura, Sztyéhlik Anna, Tibold Márton, a PGSZKI színeiben Kocsis Eszter, a Petőfi Gimnáziumból Horváth Gábor, a Tarczyból Tóth Nikolett készülhet a megyei megmérettetésre. Az iskolák összesített versenyében első a Szent István Általános Iskola lett 449 ponttal, megelőzve a Munkácsy-t (230), és a Türr István Gimnáziumot (206 pont).

Az V-VI. korcsoportosok városi versenyének időpontja: 2013. január 9.

Részletes eredmények ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!