Megjelent az Erzsébetvárosi Krónika – beszélgetés Unger Tamás önkormányzati képviselővel, a lap társszerkesztőjével


2010-01-06 21:44:11  | cikk: mo  | 


- 2009 decemberében jelent meg a postaládákban a pápai városrész személyes hangvételű lapja, az Erzsébetvárosi Krónika. Honnan ered a kiadvány elkészítésének ötlete, mi indokolta a létrejöttét?

- Venczel Csaba képviselőtársammal már régóta terveztük egy helyi, körzeti információs lap létrehozását, amely egyfajta kapcsolatot teremt a városrészben élő lakókkal. Tavaly, az Erzsébetváros fennállásának 110. évfordulóján megfogalmazódott az ötlet, elindult a szervezés, és karácsony előtt már a postaládákban volt az első szám.

- Milyen célt szolgál a lap, és hogyan épül fel?

- Szerettünk volna egy olyan kiadványt létrehozni, amely nemcsak a körzetben zajló eseményekről, rendezvényekről számol be, hanem emberközeli riportokat is tartalmaz az itt élőkről, mindamellett hogy tájékoztat az aktualitásokról. Így került bele az első számba például a 103. születésnapját ünneplő Szekeres Józsi bácsi, de szó esik a járdafelújításokról, és karácsonyhoz közeledve Polczer Istvánnéval közösen készíthetünk adventi koszorút, Matyasovszky Albertné pedig ízletes tárkonyos pulykaraguleves-receptjét osztja meg az olvasókkal. Ezzel együtt a kiadvány marketing értékkel is bír, ugyanis célunk részben a figyelemfelkeltés volt.

- Miként zajlott az adatgyűjtés? Milyen szervezés előzte meg a kiadvány létrejöttét?

- A lap felelős szerkesztője, Venczel Csaba és jómagam egyeztetéseket kezdeményeztünk az erzsébetvárosiakkal, hogy szerintük mi szerepelhet egy ilyen kiadványban. Így közösen, erzsébetvárosi összefogással elkészült a fentebb már bemutatott krónika.

- Ki segítette a szerkesztést és a kivitelezést?

- Amikor kialakult a szerkezet és elkészült a tartalom, felkerestük a Pápa és Vidéke hetilap szerkesztőségét, és a kivitelezésben az ő segítségüket kértük. A hetilap szerkesztői rendkívül készségesek voltak, így jelenhetett meg az első szám.

- Egyfajta kedvcsináló gyanánt kaphatunk-e információt arról, hogy miről fog szólni a következő szám?

- A második szám előreláthatólag március-áprilisban jelenik meg. Természetesen abban is szerepelnek majd rövid interjúk, aktualitások és nem marad ki a húsvéthoz kapcsolódó hagyományok, szokások felelevenítése sem.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!