Műsorral és ajándékcsomaggal lepték meg a hátrányos helyzetű gyerekeket


2012-12-17 12:05:42  | cikk: mo  | 


Műsorral és ajándékcsomaggal lepték meg a hátrányos helyzetű gyerekeket főképe
Sokunknak sokfélét jelent a karácsony, lehetünk fiatalok vagy idősek, beszélhetünk róla hivatalosan és személyesen, de a szó hallatán talán mindannyiunknak az otthon melege, a karácsonyfa, az összetartozás és a szeretet jut eszébe – hangzott el ma délelőtt a hátrányos helyzetű gyerekek számára szervezett karácsonyi műsoron.
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében, Pápa Város Önkormányzata által rendezett programon Unger Tamás köszöntötte a megjelenteket. Az alpolgármester hangsúlyozta, az egymás felé fordulás, egymás segítése maradjon meg a hétköznapokban is. Ezek az igazi ajándékok, és ha tovbább élnek, akkor újra és újra át tudjuk élni a karácsony szellemét. Unger Tamás Pilinszky János szavait idézte útravalóul: „az igazi ajándék életünk, létünk, testünk élő darabkája. Jelkép ugyan, de ha megfelelő módon adjuk: valóban él és tovább él. Ha jól adjuk és jól fogadjuk: titokzatos erőre kap. Tovább él, megszépül, sorsa lesz.”

A nehéz sorsú gyerekek karácsonyának örömtelibbé tétele céljából szervezett rendezvényen az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola közel 80 tanulója varázsolt ünnepi hangulatot a színpadra. Az intézmény két másodikos osztálya, valamint a nem ének-zenei tagozatos kórus zenés-dalos összeállítással és betlehemes játékkal kedveskedett a gyerekeknek.
A karácsonyra hangoló műsor végén a megjelentek gazdag ajándékcsomagot vehettek át Pápa Város Önkormányzata és helyi válalalkozások támogatása jóvoltából.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!