Átadták a karácsonyi rajzpályázat díjait – a Mentőszolgálat pápai szervezetének gyűjtenek a Bázisreptér adománykunyhójában


2012-12-16 16:01:00  | cikk: HuHa  | 


Átadták a karácsonyi rajzpályázat díjait – a Mentőszolgálat pápai szervezetének gyűjtenek a Bázisreptér adománykunyhójában főképe
Négy szervezet: a Boeing, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda, a Nehéz Légiszállító Ezred és a Pápa Bázisrepülőtér közös adománygyűjtő akcióba kezdtett, hogy segítsék a Pápai Mentőszolgálatot. Jótékonysági programjuk keretében december elején kézműves foglalkozáson apró ajándéktárgyakat készítettek a gyerekek, és karácsonyi üdvözlőlap készítési rajzversenyt hirdettek a város iskoláiban. Az elkészült ajándéktárgyakat és a beérkezett rajzokat az adventi vásár egyik faházában értékesítik, s a befolyt összeget a mentősöknek adják át ma este. A rajzpályázat eredményhirdetését kora délután tartották a helyszínen, a díjakat Keith P. Boone ezredes és Gangler László alezredes adta át a legszebb rajzokat készítőknek. A Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka úgy fogalmazott, minden, amit a városnak csinálnak és amit a várossal közösen csinálnak, nagyon fontos számukra, hiszen így tudják visszaadni azt a sok mindent, amit Pápától kapnak. -Ez a jótékonysági akció különösen fontos, mert mindenkinek szüksége lehet az életében elsősegély nyújtásra, orvosi segítségre – még nekünk is – ezért lényeges, hogy az ő munkájukat segítsük – mondta az ezredes. A parancsnok hozzátette, figyelembe véve az adománygyűjtő kunyhóban összegyűlt ajándéktárgyak és üdvözlőkártyák hatalmas mennyiségét, örömmel tapasztalta, hogy a gyerekek is felismerték ennek az adománygyűjtő akciónak a jelentőségét.
-Mind az ajándékkártyák, mind a képeslapok azt mutatják, mennyire kreatívak a pápai gyerekek és milyen sok energiát fektettek bele ebbe a jótékony munkába. Nekem nagyon tetszenek az elkészült alkotások – mondta Keth P. Boone, majd magyarul kívánt boldog karácsonyt a pápaiaknak.
Hasonlóan vélekedett az elkészült rajzokról Gangler László alzredes is, a Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka. Mint mondta, azok a képeslapok nyerték el leginkább tetszését, melyekre repülőgépeket vagy helikoptereket komponáltak a gyerekek.
-Számunkra is meglepő, hogy több mint ötszáz rajz, képeslap készült felhívásunkra, nagyon örülünk, hogy ilyen sok gyermek bekapcsolódott a programba. Fontos számunkra, hogy advent időszakában is megmutassuk, mi is részt veszünk a város életében és találunk támogatandó célokat, amivel azokat segítjük, akik mindennap értünk dolgoznak, de nehézségekkel küzdenek.
Az alezredes elmondta, napok óta várják az adományokat az adventi vásáron álló faházukban, minden segítőnek adnak valami apróságot és remélik, hogy a mai nap is olyan sikeres lesz, mint a korábbiak.
A díjátadáson tucatnyi kisgyermek vehette át a jótékonysági akció szervezőinek ajándékát. Az első három helyezett mellett sok különdíjat is kiosztott a két parancsnok. A legszebb képeslapot Fekete Máté, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola 3.b. osztályos tanulója vehette át. Mint megtudtuk, Máté óvodás kora óta nagyon szívesen és ügyesen rajzol, azonban ez a jótékonysági rajzverseny az első, ahol komoly eredményt ért el.
-Ezt a rajzversenyt a katonák szervezték és én szeretek ilyen katonás programokon részt venni - mesélte a kisfiú, hozzátéve - arról szólt, hogy segítsünk másoknak, ezért indultam rajta. A képeslapom elejére rárajzoltam a Bázisreptér emblémáját, belül pedig egy karácsonyfát, amit anyával bearanyoztunk és a közepét üresen hagytuk, hogy aki majd megveszi és el akarja küldeni, tudjon bele írni a szeretteinek.
A verseny második helyezettje Lencse Luca, a Tarczy-iskola első osztályos kisdiákja lett, a harmadik helyezést pedig Erhart Kyra érte el, aki szintén a katolikus iskolában tanul.
A képeslapokat és az ajándéktárgyakat ma 18 óráig lehet megtekinteni és megásárolni az adománygyűjtő kunyhóban az adventi vásáron, az összegyűlt adományokat pedig ezt követően adják át a szervezők a Mentőszolgálat képviselőjének.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!