Ünnepség a pápai véradók tiszteletére


2012-12-16 01:15:59  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Ünnepség a pápai véradók tiszteletére főképe
A pápai véradókat köszöntötte a Magyar Vöröskereszt Pápa Területi Szervezete szombat délután a Nátus Konyhán. Az eseményt ünnepi műsor, oklevelek és ajándékok átadása, valamint finomabbnál finomabb falatokból álló vendéglátás tette teljessé.
Az egybegyűlteket Kerpel Péter, a Magyar Vöröskereszt országos vezetőségének tagja köszöntötte, majd Rozsnyai Lászlóné, a Vöröskereszt területi elnöke nyitotta meg a véradóünnepséget. A rendezvényen többek között részt vett Buzás István, a Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei elnöke is, aki ugyancsak szólt a jelenlévőkhöz. Mint mondta, jóleső érzés olyan ember közé jönni, akikre fel lehet nézni. „Adj vért és ments meg három életet!” – idézte a Vöröskereszt szlogenjét a megyei elnök, majd a pápai véradókkal kapcsolatban kiemelte, ők már megtették azt, amit a társadalom a tagjaitól kér.
A beszédek után a református gimnázium ifjúsági vöröskeresztes csoportja adott műsort, amely az adventi hangulat megidézése mellett a véradás fontosságát is hangsúlyozta. Kerpel Pétertől – aki egyébként a refis vöröskeresztes csoport vezetője is – megtudtuk, diákjai nem olyan régen már megörvendeztették műsorukkal a dákai fogyatékkal élők intézményének, illetve az attyapusztai idősek otthonának a lakót is. Az előadást a Nátus Konyhán is nagy tapssal jutalmazták, ami után Rozsnyai Lászlóné és Szakály Mónika, a Magyar Vöröskereszt Pápa Területi Szervezetének vezetője átadta az okleveleket, ajándékokat a jubiláló véradóknak.
– Ez a nap a véradókról szól. Minden évben más véradókat hívunk meg az ünnepségre, amelyen jutalmazzuk a jubilálókat. Rendszeresen toborzunk iskolákban, munkahelyeken. Jelenleg közel 4000 fős donorbázissal rendelkezünk Pápán, ami nagyon jónak számít, azonban nem árt szem előtt tartani, hogy vérből sosem elég – fogalmazott Szakály Mónika, aki hozzáfűzte, nemrég négy, nagyon magas véradószámmal büszkélkedő pápai véradót tüntettek ki a Vöröskereszt megyei rendezvényén.
Kerpel Péter kérdésünkre kifejtette, tapasztalatai szerint a fiatalok nagy számba jelentkeznek véradásra, azonban manapság gyakori problémát jelent, hogy egészségügyileg, fizikálisan sok fiatal felnőtt nem alkalmas erre a nemes feladatra.
A véradóünnepség állófogadással és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!