Pápai borok seregszemléje


2012-12-15 22:50:14  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Pápai borok seregszemléje főképe
Borversenyt rendezett a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kertbarát Népfőiskolája, valamint a Hagyományok Hegye Egyesület ma délután a Hagyományok Hegyén. A bormustrán az Öreghegy, a Törzsökhegy és a Kishegy borai szálltak harcba a minél előkelőbb minősítésekért, illetve A Hegy bora címért.
Az esemény elején Tóth Kálmán, a Hagyományok Hegye Egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd rövid történeti áttekintést nyújtott a Hagyományok Hegyéről. Ezt követően Farkas Tibor, a JMSZK Kertbarát Népfőiskolájának elnöke szólt az egybegyűltekhez. Mint mondta, a mostani alkalmat hagyományteremtő szándékkal szervezték meg közösen a házigazda egyesülettel.
– Egykoron a Hagyományok Hegye helyén is szőlőhegy volt. Egyesületünk történelmi, természetismereti és néprajzi témakörökkel foglalkozik, ezúttal pedig az utóbbihoz kapcsolódóan elevenítünk fel a hajdani szőlőhegy múltjából egy szeletet. A megmérettetés során negyvenhat pápai bor esik bírálat alá, ezek közül pedig a háromtagú bírálóbizottság szakmai döntéssel kiválasztja A Hegy bora cím méltó tulajdonosát is – nyilatkozta hírportálunknak Tóth Kálmán. Hozzáfűzte a mostani rendezvénnyel reprezentálni szeretnék, hogy a környéken nem feledkeztek meg a bortermelésről, és ez a tevékenység jó minőségű nedűket is eredményez.
– Értéke ennek a borversenynek, hogy az itt felvonultatott borok nem nagy pincészetekből, hanem helyi kiskertekből származnak, és a borosgazdák elsősorban nem eladásra, hanem saját fogyasztásra termelik őket – fogalmazott az egyesületi elnök. Megtudtuk tőle, civil szervezetének három kiemelt rendezvénye volt az évben: A Hegy napja, a jelenlegi borverseny, illetve a most télen zajló madarászprogram. A borbírálat a JMSZK Kertbarát Népfőiskolájának évadzáró rendezvénye is volt egyben.

A borverseny eredményeként összesen 19 pápai bor nyerte el az arany, az ezüst, illetve a bronz minősítést. A bírálóbizottság végül Varga Sándor rizlingjének ítélte od A Hegy bora kitüntető címet.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!