Felszentelték a Mindenki keresztjét


2012-12-15 22:03:58  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Felszentelték a Mindenki keresztjét főképe
Szeptember 1-jén jótékonysági koncertet szervezett a Pápai Lokálpatrióta Kör Egyesület az Alsóvárosi temetőben felállítandó Mindenki keresztje javára. Fodor Bernadett operaénekesnő hangversenyére nagyon sokan elmentek, melynek bevételét, közel 600.000 Ft-ot felajánlották a kereszt állítására. A monumentális gránitkeresztet Járóka Attila kőfaragó mester készítette el társadalmi munkával. A keresztet ma délután szentelték fel ünnepélyes keretek között.
A Himnusz közös eléneklése után Varga Vajk Vilmos Sík Sándor: Dalolj, ne félj című versét szavalta, majd Milus Fruzsina Esti imádságot énekelt. Ezt követően dr. Klempa Éva, a Pápai Lokálpatrióta Kör Egyesület elnöke köszöntötte a szép számban megjelenteket.
- Advent időszakában járunk. Jó lenne, ha az adventi koszorú újabb és újabb gyertyájának meggyújtása egy-egy rövid időre megállítana bennünket és segítene abban, hogy érezzük a készülődést, a várakozás örömét. Holnap a harmadik gyertyát gyújtjuk meg, a rózsaszínt, mely nevében is jelzi, hogy ez a vasárnap különbözik a többitől. A többi három vasárnap a bűnbánaté, ez pedig az örömé. Az öröm vasárnapja. Álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk át, hogy minek is örülhetünk. A pesszimista ember nem talál okot az örömre, mert csak a hibákat és a hiányosságot látja, pedig sok jó is történik velünk. Vegyünk észre, hogy örülhetünk az egészségünknek, a barátainknak, a családtagjaink szeretetének, az önzetlen adás lehetőségének. Én a sok lehetőség közül most egyet ragadok ki, aminek mi is örülhetünk. Mi, akik itt állunk, együtt örülhetünk annak, hogy a Mindenki keresztje elkészült az adományokból. Szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek, aki adományával hozzájárult ahhoz, hogy ezt a keresztet itt ma felszentelhetjük. Ezen ökumenikus emlékhely előtt bárki tiszteletét teheti hallottai előtt - mondta dr. Klempa Éva.
Végül a történelmi egyházak megáldották az emlékhelyet, az egybegyűltek pedig mécsest gyújtottak a kereszt előtt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!