PELC utánpótlástorna


2012-12-15 18:03:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


PELC utánpótlástorna főképe
A 2005. január elseje (U-8), és a 2006. január elseje után születettek (U-7) számára rendezett nyolccsapatos kupát a Pápai Egyesített Labdarúgó Club a Városi Sportcsarnokban. Az idősebbeknél a hazaiak két csapata mellett Veszprém és a Haladás is két garnitúrával, Keszthely és Ajka egy-egy csapattal vett részt a tornán. A meghívott együtteseket két csoportba sorsolták, ahonnan a csoport körmérkőzéseit követően a végső helyezéseket a másik kvartett azonos helyezettjeivel döntötték el a csapatok. A mieink egyes csapata jól kezdett, hiszen a nyitómeccsen legyőzték a Keszthelyt, majd két szoros találkozón alulmaradtak a Veszprém I. (1-2) és a Haladás (2-3) ellen, végül a hatodik helyen zártak. A Pápa II. csapata a Veszprém I. elleni 5-0-s vereségtől eltekintve minimális különbséggel maradt alul a Haladás II.-vel és az Ajkával szemben, nekik végül a nyolcadik hely jutott. Radó Tamás nyáron vette át Schnellbach Imrétől a csapatot, elmondása szerint az elmúlt fél évben a tervezett munkát sikerült elvégezni.
- Nagy Mihály kért fel, hogy vállaljam el ezt a korosztályt és örömmel mondtam igent. A gyerekek nagyon fegyelmezettek és lelkesek, Schnellbach Imre jó munkát végzett, könnyű dolgom van velük. A Kölyökligában még döcögött a játék, meg kellett szoknom őket, de nekik is engem, ám múlt héten Hévízen második helyet sikerült elérnünk, ügyesen játszottak. Ma abszolút nem foglalkoztunk az eredménnyel, a mutatott játékkal elégedett voltam, sajnos a helyzetkihasználáson sokat kell javítanunk.
Az U-8-as tornát Veszprém I. gárdája nyerte, a díjakat Lantai Balázs ügyvezető igazgató, Szűcs Lajos, a Lombard Pápa csapatkapitánya, valamint Radó András, a Szombathelyi Haladás játékosa adta át. A legjobb hazai játékos Farkas Bence lett.

Az U-7-es korosztály szűkített pályán szintén két négyes csoportban mérkőzött meg egymással, a két pápai csapat Ajka, Gyirmót, Veszprém, Tapolca, az Üstökös és a Haladás ellen vette fel a 4-4 elleni küzdelmet. A mezőnyből kiemelkedett a végső győztes Veszprém együttese, a hazaiak a csoportmeccsek alatt egy döntetlent értek el, így a hetedik és nyolcadik helyet szerezték meg.

Györkös Gábor: Korábban Hévízen volt az első tornánk, ott második helyen végeztünk, sajnos nem sikerült megismételnünk ezt az eredményt, igaz a mezőny sokkal erősebb volt. 17 játékost tudtam pályára küldeni, a legfontosabb, hogy meccsrutint szerezzenek és élvezzék a játékot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!