Adventi műsorral kedveskedett a támogató szolgálat


2012-12-14 19:41:08  | cikk: mo  | 


Adventi műsorral kedveskedett a támogató szolgálat főképe
Adventi műsorral kedveskedett ellátottai számára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Támogató Szolgálata ma délután. Az összejövetelnek azonban többes célja volt, hiszen egyrészt a szolgálat decemberben ünnepelte fennállásának hatodik évfordulóját, másrészt december végén tartják a fogyatékkal élők napját, harmadrészt pedig a helyi támogató szolgálat minden évben szervez ünnepre hangoló adventi alkalmat ellátottai számára.
Így volt ez ma is, amikor a támogató szolgálat látókörében élő személyek és családtagjaik a Szent József kápolnában gyűltek össze adventi programra. A rendezvényen részt vett Unger Tamás alpolgármester és Erőss Bulcsú önkormányzati képviselő is. A programon Papp Eszter, a Pápai Támogató Szolgálat szakmai vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Szilas Kristóf, az egyik ellátott unokája mesével hangolta ünnepre a közönséget. Az adventi alkalmon a Tarczy Lajos Általános Iskola hatodikosai adtak karácsonyi műsort a megjelenteknek.

Papp Eszter érdeklődésünkre elmondta, a támogató szolgálat közel 40 ellátottról gondoskodik. A szervezet szigorú jogszabályi előírások szerint működik, csak és kizárólag olyan személyeket tudnak ellátásba venni, akik fogyatékossági támogatásban vagy fogyatékosságuk miatt magasabb összegű családi pótlékban részesülnek. Ellátottjaik számára otthonukban személyi segítést biztosítanak, és szállító szolgálatot működtetnek, így a gondozottak könnyen eljuthatnak kulturális rendezvényekre, az iskolába vagy az orvoshoz – tudtuk meg Papp Esztertől. A szolgálat szakmai vezetője azt hangsúlyozta, céljuk és feladatuk, hogy a fogyatékkal élő emberek minél hosszabb ideig meg tudják őrizni önellátóságukat és minél tovább családi körben maradhassanak. Papp Eszter elmondta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület az állam után a második legnagyobb szociális ellátórendszer. A régióban 10 támogató szolgálattal rendelkezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!